Для макаронної запіканки знадобиться підкопчене м'ясо або ковбасу. Можна використовувати і варену ковбасу або відварне м'ясо, але тоді втратиться пікантний копчений аромат і щоб якось виправити ситуацію, доведеться додавати спеції, прянощі або обсмажити ковбасу і посипати її меленим перцем. Інгредієнти: 300 грам макаронів, 150 грам сиру, 100 грам копченої ковбаси чи м'яса, три яйця, три помідори, одна цибулина, столова ложка рослинної олії, 125 грам вершків або нежирної сметани, за смаком додати сіль, перець, мускатний горіх.
Макарони відварюють у підсоленій воді до готовності. Промити, відкинути на друшляк. Коли вода стече, перекласти в каструльку, полити олією, перемішати. Помідори обдати окропом, покласти в холодну воду. Це робиться для того, щоб легко можна було зняти з них шкірку. Очищені помідори нарізати невеликими шматочками, змішати з макаронами. Ковбасу і сир нарізати кубиками, цибулю – півкільцями і додати до макаронів. Перемішати, викласти у змащену маслом форму. Готуємо соус. Яйця збити, покласти вершки або сметану, посолити, поперчити, додати мускатний горіх і соусом залити макарони. закрити Форму кришкою, якщо кришки немає, то використовувати фольгу. Поставити запіканку в розігріту духовку, запікати на середньому вогні 25 хвилин. Потім зняти фольгу або кришку і продовжувати запікати ще хвилин 15, щоб утворилася рум'яна кірочка. Готову запіканку посипати зеленню, подавати гарячою.
|