Всі ми звикли до того, що сирники готуються в сковорідці, в цьому випадку вони виходять дуже ніжними і мають насичений сирний смак, от тільки вже повітряної таку випічку ніяк не назвеш. У цьому ж рецепті пропонується приготувати незвичайний варіант сирників в духовці - вони будуть повітряними і легкими по консистенції, але разом з цим ще й просто чудово смачними! Для приготування сирників за пропонованим рецепту вам будуть потрібні такі складники: приблизно 300 грамів сиру (краще домашнього, хоча й магазинний продукт цілком підійде), два курячих яйця, п'ять столових ложок сметани, три столові ложки манної крупи, одна чайна ложка пекарського порошку, дві столові ложки м'якого вершкового масла, три з половиною (або трохи більше) столові ложки цукрового піску і пакетик ванільного цукру.
Сир необхідно протерти крізь сито, після чого розтерти з яйцями, цукром і ванільним цукром. Далі до отриманої суміші додати пекарський порошок, м'яке вершкове масло, сметану, а також манку; найретельнішим чином все це перемішати до отримання однорідної суміші без будь-яких грудочок. Невеликі формочки для випікання злегка змастити маслом, а після заповнити підготовленим тістом і відправити в розігріту до 200 градусів духову піч на 25-30 хвилин. Готові сирники ще гарячими полити згущеним молоком або розтопленим шоколадом.