Главная » Статьи » Рецепти

Як спекти хліб по-сербськи?
У цій статті вашій увазі пропонується рецепт традиційного сербської хліба, який має незвичне для нашого слуху назва "погачице" і являє собою м'який дріжджовий хлібець, виконаний в ошатною, але незвичайною для такого виробу формі. Готова випічка виходить дивно ароматною, ніжною і дуже смачною!
Список необхідних для приготування хліба по-сербськи складових: три чашки молока, одна чайна ложка сухих швидкодіючих дріжджів, дві чайних ложки цукрового піску, ванільний цукор (за бажанням), невелика щіпка солі, одне яйце, одна чашка розтопленого вершкового масла, приблизно п'ять чашок пшеничного борошна, а також одна-дві чайних ложки кунжуту для обсипання хлібця.

Спочатку необхідно змішати всі сухі інгредієнти - борошно, цукровий пісок, сіль, сухі дріжджі і ванільний цукор (якщо ви все-таки вирішили його використовувати), після чого отриману однорідну суміш потрібно влити молоко, нагріте до кімнатної температури, і замісити тісто, яке потім треба накрити полотняним рушником і залишити на час в теплі.
Після того, як тісто підніметься і збільшиться в об'ємі в два рази, з нього слід сформувати товстий джгут і розрізати його на 12 однакових шматочків. Кожному шматку тесту надати круглу форму і знову залишити в теплі.
Піднялися кульки з тіста розкачати у вигляді коржів, кожну з них вмочати в розтоплене вершкове масло, викладати внахлест (у вигляді віяла) у круглу форму для випічки і зверху посипати кунжутом.
Випікається сербський хліб у добре розігрітій духовці протягом 20-30 хвилин - готовий хлібець буде рум'яним і нагадувати своєю формою квітка.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 2 | Теги: чайних, форму
Індичка з грибним соусом
Як приготувати біфштекс по-мексиканськи?
Риба під маринадом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: