>Для свинини "Свято" необхідно м'ясо без кісток, свіже, не минув заморожування. Вирізку брати необов'язково. Навпаки, невелика кількість жиру тільки поліпшить смак цього святкового страви. Рецепт спеціально для гурманів - м'ясо виходить ніжним і м'яким всередині, зовні вкрите апетитною скоринкою. Кількість спецій і солі необхідно варіювати за смаком.Необхідні продукти. 0.8-1.00 кг свіжого свинячого м'яса без кісток, краще всього підійде лопатка, взята шматком. По половині чайної ложки спецій: мелений червоний і чорний перець, мелене паприка, подрібнений сухий базилік і коріандр. 3 зубчики часнику. 1 чайна ложка солі. Процес приготування. М'ясо ретельно вимити, акуратно обсушити паперовими кухонними рушниками. Зрізати жир при його наявності. Нарізати свинину на великі плоскі порційні шматки, з розрахунком, що більш дрібна нарізка буде в тарілці. Перемішати спеції з продавлений через часникодавку часником і сіллю. Заправити м'ясо, ретельно перемішати руками. Залишити на 10-15 хв при кімнатній температурі. Розігріти сковороду, витопити зрізаний жир, налити 1-2 столові ложки рослинної олії (в залежності від того, чи був жир на м'ясі). Добре обсмажити з двох сторін кожен шматок до скоринки. Поки смажиться м'ясо, включити духовку. Обсмажене м'ясо викласти в глибоку каструлю, налити склянку окропу, варити 20-25 хв до м'якості при 180С. Один раз перевернути шматки через 10 хв. Можна одночасно з м'ясом готувати в духовці і гарнір.