Главная » Статьи » Рецепти

Поради з приготування овочів та страв з них
Для збереження кольору овочів у воду, в якій їх варять, можна додати трошки харчової соди.
Нарізані і очищені овочі не можна довго тримати на повітрі - так вони темніють і втрачають вітаміни.

При тепловій обробці овочі кладуть у киплячу підсолену воду і варять в закритому посуді на помірному вогні, щоб вони не зварилися. Овочі варять у невеликій кількості води - вона повинна не тільки покривати їх.

Для холодних страв овочі краще варити в шкірці - так зменшаться втрати поживних речовин.

Щоб бульби картоплі при варінні не розвалилися, у воду потрібно додати сіль, а щоб після варіння легко знімалася шкірка, гарячий картопля слід помістити в холодну воду.

Варені овочі (буряк, морква) слід чистити ще гарячими, так відходів буде набагато менше.

Пасероване моркву краще зберігає свої ароматичні властивості. Якщо в жир, на якому пассеруется моркву додати трохи цукру, то вона краще зарум'яниться.

Буряк не можна чистити задовго до варіння, так як вона швидко темніє.

Варять буряки не обрізаючи корінці, таким чином коренеплоди залишаться соковитими.

З усіх овочів ненадовго залишати у відварі можна тільки цвітну капусту, оскільки всі інші овочі стають водянистими і несмачними.

Овочеві страви краще вживати в їжу відразу після приготування, так як при повторному розігріванні вони втрачають багато вітамінів.

Молода картопля легше чистити, якщо його помістити спочатку в гарячу, а потім швидко в холодну воду з сіллю на 10-15 хвилин.

Руки перед чищенням картоплі необхідно змочити оцтом - тоді шкіра на руках не потемніє.

Пюре зі старої картоплі буде смачним і пухким, якщо додати до нього збиті білки.

Смажена картопля буде смачнішою, якщо його перед приготуванням опустити на кілька хвилин у гарячу воду.

Щоб зменшити гіркоту цибулі, його можна збризнути оцтом або соком лимона.

Набагато простіше зняти шкірку з помідорів, якщо його спочатку занурити в окріп, а потім у холодну воду.

Нарізати помідори рекомендується дуже гострим ножем - так витече менше соку.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: воду, овочі
Як запекти курку з гірчицею?
Картопля, тушкована з копченою грудинкою
Як зробити горілку з журавлиною?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: