Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати угорський горіховий рулет?
Дуже ароматний, пишний і смачний горіховий рулет по праву називають святковою випічкою. Крім горіхів для начинки використовується родзинки, какао, кориця. Що знадобиться для приготування опари: Півтори чайних ложки сухих дріжджів 50 мл кефіру Дві чайних ложки цукру Для тіста: Півсклянки молока Півсклянки кефіру Півсклянки цукру Два яйця 60 грам вершкового масла Чайна ложка солі 600-700 грам борошна Для начинки: 200 грам волоських горіхів Склянку вимоченого в солодкому чаї родзинок Склянку цукру 60 грам вершкового масла 40-50 мл молока Одне яйце Дві чайних ложки какао Дві чайних ложки кориці Ванілін Приготування Для опари в підігрітому кефірі розвести дріжджі і цукор. Залишити хвилин на 15-20 до появи "шапочки". Молоко підігріти з кефіром до 40 градусів, додати вершкове масло і цукор. Все перемішати до однорідності. У велику чашку просіяти 300 грам борошна, додати сіль, молочно-кефірну суміш, опару і збовтані яйця. І починати все перемішувати, підсипаючи борошно. Борошна може знадобитися менше або більше. Коли тісто перестане липнути до стінок чашки, в якій замісили тісто, переносимо його на стіл і починаємо місити руками. Стіл час від часу змащуємо рослинним маслом, щоб тісто не прилипало. Вимішуємо тісто хвилин 10. Тепер покладемо його в чашку або миску і злегка змастимо рослинним маслом, накриємо рушником або кришкою і залишимо до збільшення в два рази на 1-1,5 години. Тепер саме час зайнятися начинкою. У чашці змішати подрібнені горіхи, родзинки, цукор, какао і корицю. Нагріти молоко і додати вершкове масло . Перелити в горіхову суміш, додати яйце і ванілін. Все перемішати. Молоко додавати потроху, щоб начинка не була надто рідкою. Піднялося тісто обім'яти, розділити на 2 частини. Потім кожну з двох частин розділити на 3 частини. Розкачати кожну в дуже тонкий пласт, розподілити начинку по всій поверхні, скрутити в рулет. Таким чином зробити 6 рулетів. Викласти рулети у форму для випічки. Злегка збризнути маслом, накрити і залишити хвилин на 40-50 для підйому. Змастити рулет яйцем або молоком і відправити в нагріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин, потім знизити температуру до 150 і випікати ще 45 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |