Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати угорський горіховий рулет?
Дуже ароматний, пишний і смачний горіховий рулет по праву називають святковою випічкою. Крім горіхів для начинки використовується родзинки, какао, кориця.
Що знадобиться для приготування опари:
Півтори чайних ложки сухих дріжджів
50 мл кефіру
Дві чайних ложки цукру

Для тіста:
Півсклянки молока
Півсклянки кефіру
Півсклянки цукру
Два яйця
60 грам вершкового масла
Чайна ложка солі
600-700 грам борошна

Для начинки:
200 грам волоських горіхів
Склянку вимоченого в солодкому чаї родзинок
Склянку цукру
60 грам вершкового масла
40-50 мл молока
Одне яйце
Дві чайних ложки какао
Дві чайних ложки кориці
Ванілін
Приготування

Для опари в підігрітому кефірі розвести дріжджі і цукор. Залишити хвилин на 15-20 до появи "шапочки". Молоко підігріти з кефіром до 40 градусів, додати вершкове масло і цукор. Все перемішати до однорідності. У велику чашку просіяти 300 грам борошна, додати сіль, молочно-кефірну суміш, опару і збовтані яйця. І починати все перемішувати, підсипаючи борошно. Борошна може знадобитися менше або більше. Коли тісто перестане липнути до стінок чашки, в якій замісили тісто, переносимо його на стіл і починаємо місити руками. Стіл час від часу змащуємо рослинним маслом, щоб тісто не прилипало. Вимішуємо тісто хвилин 10. Тепер покладемо його в чашку або миску і злегка змастимо рослинним маслом, накриємо рушником або кришкою і залишимо до збільшення в два рази на 1-1,5 години.

Тепер саме час зайнятися начинкою. У чашці змішати подрібнені горіхи, родзинки, цукор, какао і корицю. Нагріти молоко і додати вершкове масло . Перелити в горіхову суміш, додати яйце і ванілін. Все перемішати. Молоко додавати потроху, щоб начинка не була надто рідкою.

Піднялося тісто обім'яти, розділити на 2 частини. Потім кожну з двох частин розділити на 3 частини. Розкачати кожну в дуже тонкий пласт, розподілити начинку по всій поверхні, скрутити в рулет. Таким чином зробити 6 рулетів. Викласти рулети у форму для випічки. Злегка збризнути маслом, накрити і залишити хвилин на 40-50 для підйому. Змастити рулет яйцем або молоком і відправити в нагріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин, потім знизити температуру до 150 і випікати ще 45 хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: чайних, тісто
Як зробити зефірний торт?
Смажений сир
Зрази телячі з шинкою або копченою грудинкою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: