Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати рисовий пудинг?
Таке блюдо, як рисовий пудинг безумовно є одним з символів Британії і найулюбленішим традиційним кулінарним стравою більшості жителів цієї країни. Варіантів приготування цього десерту існує величезна безліч, ну а в цій статті пропонується як раз один з класичних рецептів рисового пудингу - страва вийде ніжним, повітряним і дуже-дуже смачним.
Необхідні для приготування традиційного рисового пудингу складові: 100 грамів рису круглозернистого), 600 мл молока, 60 грамів цукрового піску, два курячих яйця, цедра з половинки лимона, а також мелена кориця.

Молоко слід перелити в підходящого розміру каструльку (бажано з товстим дном), додати в нього цукор і подрібнену цедру половинки лимона, поставити на помірний вогонь і довести до кипіння. Коли молоко вже закипить, в нього необхідно висипати рис і варити протягом 10 хвилин, при цьому постійно помішуючи вміст каструлі.
Далі каструльку з майбутнім пудингом потрібно буде поставити в попередньо розігріту до 120 градусів духовку на 40 хвилин, а після трошки остудити і змішати з яєчними жовтками.
Білки збити до стану міцної піни (бажано при збиванні додати до них пару крапель лимонного соку) і обережно змішати з іншою масою, після чого повернути каструльку назад в духовку ще на 10-15 хвилин.
Готовий пудинг розкласти в креманки або формочки і посипати корицею, ну а можна подавати в гарячому або теплому вигляді.
Категория: Рецепти |
| Теги: пудинг, каструльку
Як готується запіканка з грибами і картоплею?
Варення з апельсинових скоринок - як готувати?
Штрудель з сирного тіста
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: