Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати сало «Дамське»?
>Як відомо, існують десятки способів соління сала. Особливо хочеться відзначити рецепт «дамського» засолу - сало виходить ніжним, дуже смачним і може зберігатися досить тривалий час. Необхідні вам продукти: 1,5 кг. гарної свинячого сала 1 л. фільтрованої води 5 ст. л. солі 5 шт. лаврового листа 5 зуб. часнику чорний перець горошком білий мелений перець Рецепт приготування: Візьмемо фільтровану воду і прокип'ятимо її з сіллю близько 10 хвилин. Даємо охолонути до кімнатної температури. Часник очищаємо і раздавливаем ножем, перець горошком розминаємо, лавровий лист ламаємо і разом з меленим перцем висипаємо в розсіл. Все ретельно перемішуємо. Сало промиваємо і добре очищаємо шкірку. Нарізаємо великими шматками. Укладаємо в посуд, найкраще в скляну. Заливаємо готовим розсолом і ставимо в прохолодне місце на 2-3 доби, не закриваємо кришкою - адже сало повинне дихати. Після просолення дістаємо, обсушуємо, посипаємо спеціями на Ваш смак. Загортаємо у фольгу і зберігаємо в морозильній камері. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 2 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |