Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати сало «Дамське»?
>Як відомо, існують десятки способів соління сала. Особливо хочеться відзначити рецепт «дамського» засолу - сало виходить ніжним, дуже смачним і може зберігатися досить тривалий час.
Необхідні вам продукти:

1,5 кг. гарної свинячого сала
1 л. фільтрованої води
5 ст. л. солі
5 шт. лаврового листа
5 зуб. часнику
чорний перець горошком
білий мелений перець

Рецепт приготування:

Візьмемо фільтровану воду і прокип'ятимо її з сіллю близько 10 хвилин. Даємо охолонути до кімнатної температури. Часник очищаємо і раздавливаем ножем, перець горошком розминаємо, лавровий лист ламаємо і разом з меленим перцем висипаємо в розсіл. Все ретельно перемішуємо. Сало промиваємо і добре очищаємо шкірку. Нарізаємо великими шматками. Укладаємо в посуд, найкраще в скляну. Заливаємо готовим розсолом і ставимо в прохолодне місце на 2-3 доби, не закриваємо кришкою - адже сало повинне дихати. Після просолення дістаємо, обсушуємо, посипаємо спеціями на Ваш смак. Загортаємо у фольгу і зберігаємо в морозильній камері.

Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 2 | Теги: Сало, очищаємо
Вівсяне печиво з чорносливом та ізюмом
Млинці на молоці
Як приготувати блинно-сирну запіканку?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: