Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати ріпу, фаршировану рисом і цибулею?
Дуже смачне овочеве блюдо з ріпи. Напевно сподобається вегетаріанцям.
Необхідні продукти:
вісім штучок ріпи середнього розміру;
1/3 склянки сиру (тертого);
полстаканчика сметанного соусу або сметани;
дві чайн. ложки вершкового масла;
Фарш:
одна ріпчаста цибулина;
полстаканчика рису;
одне яйце;
пучочек молодої зеленої петрушки;

Ріпу очищаємо від шкірки. Ножиком відрізаємо кришечку. Кладемо ріпу в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо до м'якості. Ріпу виймаємо, півтора склянки відвару зберігаємо.

Робимо фарш. Рис ретельно промиваємо (не менше семи разів) і обсушуємо, цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. На сковороді обсмажуємо цибулька, додаємо рис і смажимо, приблизно, десять хвилин. Наливаємо півтора склянки відвару і доводимо рис до готовності. Яйце варимо, дрібно рубаємо і змішуємо з рисом, дрібно посіченою петрушкою і перемішуємо.

Чайною ложкою виймаємо м'якоть з ріпи, наповнюємо кожну ріпку фарш, посипаємо сиром, збризкуємо маслом і запікаємо.

Подаємо зі сметанним соусом або сметаною.

Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: ріпи, ріпу
Що можна швидко спекти до сніданку
Овочі в винному соусі по-монастирськи
Як правильно варити яйця пашот?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: