Главная » Статьи » Рецепти |
Що приготувати на вечерю швидко і смачно і недорого?
Одвічне питання більшості працюючих заміжніх жінок: що приготувати на вечерю швидко і смачно і недорого? Прийшовши після роботи зовсім не хочеться возитися, але хоче їсти вся сім'я і тут на допомогу приходять прості рецепти. Отже, для ситного і швидкого вечері можна приготувати запечену курячу грудку, відварити картоплю і приготувати не складний овочевий салатик. Почнемо з м'яса, оскільки воно готується довше. Запечена грудка куряча Інгредієнти: філе куряче одна штука, сіль і мелений чорний перець, гірчиця гостра готова. Як м'ясо готувати: філе потрібно помити, висушити серветкою і щедро посипати/натерти сіллю і меленим перцем. Дати постояти хвилин п'ять і потім змастити філе гірчицею. Далі м'ясо перекласти в два шари фольги або ж викласти у вогнетривку форму, не накривати кришкою, запікати протягом сорока п'яти хвилин при двісті градусах. Після закінчення зазначеного часу не поспішайте м'ясо виймати, нехай воно поступово остигає, а ви тим часом займіться приготуванням салату і картоплею. Салат зі свіжої капусти і консервованого горошку Продукти: капуста будь-один качан, баночка консервованого горошку, огірки солоні з банки 5 штук, масло рослинне і щедрий пучок свіжого кропу. Як готується салат: капуста миється і нарізати дрібно, потім з сіллю трохи приминається. Далі до капусти додаються огірочки, нарізані часточками або соломкою, горошок консервований і дрібно різаний кріп. Все перемішуємо і додаємо рослинне масло. Салат готовий. Салат "Цезар" для вечері Це самий простий і швидкий у приготуванні салат. Ідеально підходить до вину полусладкому і це відмінний варіант для вечері. Продукти: свіжі салатні листочки (1 пучок), чотири тонких скибочки білого хліба, філе сире чотириста грам, п'ятдесят грамів сиру, майонез для заправки. Інший варіант заправки: масло оливкове, гірчиця, сіль, лимонний сік, жовток круто звареного яйця. Як готувати: листочки промиваємо і дрібно нарізаємо, куряче філе нарізаємо тонко кубиками або соломкою і смажимо до готовності, даємо охолонути і змішуємо з салатними листям, додаємо в салат тертий сир і сухарі підсушені (скибки хліба нарізаємо кубиками і запікаємо на деку, або обсмажуємо на сковорідці). Заправляємо майонезом або другим варіантом заправки (масло + гірчиця + лимонний сік + сіль і жовтки збиваються міксером). Салат "Цезар" подається відразу, на його приготування йде не більше тридцяти хвилин (враховується смаження м'яса). Домашні курячі шашлики на шпажках Продукти: філе курячого пів кіло або будь-якої іншої частини курочки, але без кісточок така ж кількість, оцет, цибулю, сіль і мелений чорний перець. Кетчуп для подачі. Як готується шашлик: м'ясо треба нарізати середники скибочками, укласти в каструлю, залити водою, додати сіль, перець, нарізану кільцями цибулю і оцет. Оцту вливайте стільки, щоб маринад став в міру кислим. Через п'ятнадцять хвилин м'ясо можна нанизувати на шпажки і запікати в духовці до готовності. Якщо немає шпажок - укладіть шматочки маринованого курятини на деко, зверху прикрасьте цибулею з маринаду і запікайте до готовності. До шашлику можна подати вино, салати овочеві, хліб і кетчуп, смажену або відварну скибочками картопля. Можна просто обійтися пучками свіжої зелені, тільки не забудьте гарненько промити її перед подачею до столу, інакше хрусткий на зубах пісок зіпсує вечерю. Запечене м'ясо з картоплею в духовці Продукти: м'яса будь-якого пів кіло (підійде і свинина, курятина), сирої картоплі кілограм, будь-які спеції (сіль і перець чорний мелений в обов'язковому порядку), масло рослинне без запаху. Як готується страва: м'ясо потрібно помити і нарізати тонко, як для смаження на сковорідці відбивних. Далі картопелька чиститься і ріжеться соломкою. М'ясо викладаємо на змащене рослинним маслом деко, солимо і перчимо його. Картоплю нарізану складаємо в самий звичайний харчовий пакет, всипаємо в пакет сіль і перець, спеції, рослинна олія. Пакет зав'язуємо і перемішуємо його вміст (картопелька таким чином вся отримає рівномірну порцію масла і спецій). Пакет розриваємо і рівномірно розкладаємо картопельку поверх м'яса. Ставимо деко в духовку і запікаємо до готовності. Можна посипати сиром та зеленню. Блюдо швидко готується, головне не робити товстих шарів. Подається картопелька запечена з солоними огірочками, з зеленню. Рис з яйцем (вечеря вегетаріанця) Інгредієнти: два сирих курячих яйця, триста грам рису, вода, сіль,зелень будь-яка і масло рослинне для смаження. Можливо знадобиться ще і шматочок вершкового масла (не обов'язково). Як готувати: рис відварюємо до готовності, воду в процесі варіння солимо. Зварений рис пересипаємо на сито, воду зливаємо і кладемо в готовий рис шматочок масла. Розігріваємо сковорідку, наливаємо олії, вбиваємо яйця і відразу починаємо їх помішувати виделкою, не даючи їм схопитися. Солимо. Через п'ять хвилин додаємо дві порції рису (приблизно два блюдця) і смажимо рис змішати з яйцями. Олія рослинна додаємо, якщо страва пригорає. Перемішуємо і смажимо на малому вогні п'ять хвилин. Подаємо із зеленню і тертим сиром. Легку вечерю для тих, хто на дієті Візьміть один банан і склянку нежирного кефіру або знежиреного молока. Змішайте нарізану часточками банан з кефіром, всипте жменю будь-яких ягід і збийте міксером. Виходить досить смачний і головне ситний напій - смузі. Якщо ви дуже голодні і одним бананом з ягодами не накушаетесь, додайте в такий напій пару столових ложок вівсяних пластівців. Збийте міксером гарненько і пийте. Що приготувати на вечерю швидко і смачно і недорого: рибні страви Запечена сьомга Знадобляться: сьомга (філе або стейки) два шматочки, лимон, сіль і перець, олія оливкова. Як готувати: рибу промити, посипати сумішшю солі і перцю, полити соком лимона і викласти у вогнетривку форму. Запікати п'ятнадцять хвилин при двісті градусах. Така риба подається до білого вина, прикрасити її можна тонко нарізаними кружальцями лимона. Ідеальний гарнір до запеченої риби - картопляне пюре або звичайні макарони. Мойва, смажена в духовці Мойву можна смажити не тільки в сковорідці (багато бризок від масла і метушні), її можна смажити в духовці. Це дуже просто і зручно. За один захід ви зможете насмажити пів кіло мойви. Як правильно смажити мойву в духовці: змащуємо деко олією рослинною, розморожену рибку валяем в борошні, посипаємо сіллю і щільно укладаємо на деко. П'ятнадцять хвилин запікаємо при температурі 180 градусів, далі перевертаємо і запікаємо ще десять хвилин, температуру не змінюємо. У підсумку отримуємо цілий деко смачною, ситною смаженої мойви. Дуже бюджетне блюдо, доступне навіть студенту і головне - швидко готується. Десерти на вечерю: яблука запечені з сиром Інгредієнти: знадобляться п'ять - шість яблук (з розрахунку одне яблучко на одного їдця), пів кіло сиру (приблизну кількість), родзинки, мед, ягоди будь в'ялені за бажанням. Як готувати: яблука потрібно помити, хвостики з верхівкою зрізати, далі витягнути чайною ложкою серединки з насінням. Сирок змішати з медом, з в'яленими ягодами, набити яблучка цієї солодкої масою і відправити запікатися в духову шафу. Температура не повинна бути високою, інакше сир почне витікати. Приблизний час випічки - пів години. До речі, можна яблука не запікати, адже не у всіх є хороша духовка, а смажити на сковорідці під кришкою на слабкому вогні. Корисний вечеря: сир з курагою, родзинками і медом Як готується: свіжий сир необхідно перетерти з медом, повинна вийти однорідна маса, схожа на пасту, далі в сирну масу додаємо помиті родзинки і курагу. Зверху можна полити будь-яким варенням або прикрасити свіжими ягодами. Корисний чай на вечерю буде Потрібно: зелений чай сухий (1 ч. ложечка), склянку окропу, кураги три штучки, пів яблука і мед. Як готується: курагу потрібно помити, яблуко помити і дуже тонкими скибочками нарізати. Заварюємо зелений чай і відразу ж до заварці додаємо курагу і яблука. Даємо чаю настоятися чотири хвилини, потім додаємо мед. Чай виходить неймовірно ароматний і дуже смачний. Тонізує і бадьорить. Можна замінити або додати до складу м'ятні листочки, цьому випадку чай буде хилити до сну. Тепер ви знаєте, що приготувати на вечерю швидко і смачно і недорого. Готуйте, набирайтеся досвіду, дивуйте рідних і улюблених новими кулінарними шедеврами. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 5 | |
|
|
|
Всего комментариев: 1 | |
| |