Період тривалого весняного поста зрештою підходить до кінця і тому рецепти смачних і ситних м'ясних страв повинні знову користуватися популярністю, особливо такі, як пропонований рецепт простого в приготуванні, але разом з тим напрочуд ніжного і смачного тушкованого м'яса, яке чудово підійде в якості основного блюда для сімейних обідів, так як гарнір до такої свинині підійде практично будь - який-від макаронів до овочевих страв і салатів. Для приготування такої смачної і дуже ніжною тушкованої свинини вам будуть необхідні наступні продукти: приблизно 700-800 грамів свинини, дві-три середніх головки ріпчастої цибулі, одна банка консервованого зеленого горошку, три-чотири середніх морквини, вода, 250-300 грамів сметани, а також майонез, гірчиця, рослинне масло, чорний перець і сіль.
Для початку порізане на невеликі шматочки м'ясо слід замаринувати в суміші майонезу (буде потрібно приблизно три-чотири столові ложки), гірчиці, а також солі і перцю. Весь ріпчасту цибулю необхідно почистити, дрібно порізати і спасерувати на рослинній олії до прозорості і легкої рум'яного кольору. Потім до цибулі додати натерту на середній тертці моркву і влити трохи більше половини склянки кип'яченої води, посолити, після чого гасити овочі накривши кришкою. Далі до овочів слід додати підготовлену і промаринованную свинину і продовжувати готувати протягом 15-20 хвилин, а після всипати консервований горошок без рідини і тушкувати ще протягом 10 хвилин. Ну і вже в кінці приготування додати сметану і залишити на середньому вогні ще на 10-15 хвилин, а потім прибрати з вогню.