Главная » Статьи » Рецепти |
Рецепти салатів, кращі салати всіх часів
>Скільки всього салатів існує в світі? Триста, п'ятсот, тисяча? Незалежно від кількості рецептів та складу салатів, є кілька страв, про які знають усі, люблять всі і не представляють святкового столу без них. Вашій увазі пропонуються кращі салати всіх часів. Приготуйте, скуштуйте і не забудьте поділитися рецептом з друзями! Салат «Олів'є» Спробуйте запитати у середньостатистичного жителя країни, які салати він знає. Напевно, першим він назве «Олів'є» - нехай і «заїжджене», але найулюбленіша страва на всьому пострадянському просторі. Інгредієнти: зварені круто яйця, варена ковбаса, варену картоплю, солоні огірки, консервований горошок. Приготування: Відварити «в мундирах» картоплю, нарізати середніми кубиками. Таку ж процедуру проробити з вареними яйцями, ковбасою, огірками. Всі компоненти перемішати і додати горошок, попередньо злив з нього сік. Додати майонез і ще раз перемішати. Салат «Цезар» Салату «Цезар» вже понад 80 років. За цей час з'явилося багато різних його варіацій, але основні інгредієнти залишилися незмінними. Це салат-ромен, пшеничні крутони і тертий пармезан. Якщо ці інгредієнти дістати не вийде, можна приготувати салат «Цезар» у дещо спрощеному вигляді. Інгредієнти: 200 грам батона, пучок звичайного салату, 300 грам філе, 50 грам сиру пармезан, оливкова олія, зубчик часнику. Заправка для «Цезаря» буде складатися з двох варених жовтків, зубчики часнику, 2-х чайних ложок гірчиці, двох столових ложок лимонного соку, 100 мл оливкової олії, чайної ложки столового або винного оцту, чорного перчика і солі. Приготування: Часник подрібнити і змішати з олією, настояти 15 хвилин. У цій суміші обсмажити кубики батона до появи золотистої скоринки. Філе також ріжеться шматочками і обсмажується на олії. Пармезан натирається на тертці, краще дрібної. Листя салату потрібно нарвати руками і покласти в тарілку. Зверху - обсмажений хліб з шматочками філе. На завершення салат поливається соусом і посипається тертим пармезаном. Салат з креветок Салати з морепродуктів завжди вважалися екзотикою, але сьогодні в силу доступності основних компонентів вони по праву стали дуже популярними. Один з таких салатів готується з додаванням креветок. Інгредієнти: варено-морожені креветки, кукурудза, помідори, солодкий перець. Приготування: Обсмажити цибулю, додавши трохи солі і спецій. Чищені (не варені) креветки додати до цибулі і трохи обсмажити. Остудити. Додати порізані помідори, солодкий перець і консервовану кукурудзу. Заправити майонезом. Якщо вам важливий смак салату, беріть жовтий або червоний солодкий перець, а якщо зовнішній вигляд, то краще зелений. Салат з кальмарів Якщо замість креветок ви купили кальмарів, зневірятися точно не варто. Приготуйте чудовий по зовнішньому виглядом і смаком салат з кальмарів! Інгредієнти: 100 грам очищених кальмарів, 50 грам відварного картоплі і стільки ж тушкованих помідорів, 50 грам сирої моркви, 50 г консервованого горошку 20 грам рослинного масла, 20 грам розведеної лимонної кислоти, 50 г сметани або майонезу. Приготування: Очищеного кальмара необхідно відбити і проварити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Овочі нашаткувати, змішати з шматочками охолодженого і порізаного кальмара і заправити слабким розчином лимонної кислоти, сметаною і за смаком рослинним маслом. Перед подачею на стіл краще поставити салат в холодильник, щоб він добре охолов. Салат «Восьме чудо» Особливість цього салату в тому, що його інгредієнти не перемішуються спочатку, а викладаються на красивому блюді в певній послідовності. Інгредієнти: варена буряк, 70 г корейської моркви, чіпси, горошок і кукурудза, 70-100 г напівкопченої ковбаси, невеликий свіжий огірок, майонез. Приготування: Варений буряк натираємо на тертці і викладаємо гіркою з одного боку. Навпаки кладемо терту моркву. Далі інгредієнти можна укладати в будь-якій послідовності, але обов'язково гіркою. Краще, звичайно, чергувати за кольором. Наприклад, горошок, потім чіпси, порізаний шматочками огірок, після моркви пекінська капуста, кукурудза і, нарешті, ковбаса. У центр блюда викладається майонез і все інгредієнти перемішуються тільки перед подачею на стіл. Салат з сухариками, кукурудзою та квасолею А цей салат став популярним в силу простоти приготування. Всього три інгредієнти, але яке поєднання смаків! Інгредієнти: банка червоної квасолі (краще брати у власному соку), банку кукурудзи і 2 пачки житніх пшеничних сухарів. Приготування: Всі компоненти перемішати, попередньо злив сік консервованої кукурудзи. Все ретельно перемішати, заправити майонезом і подати до обіднього столу. Салат з печінкою тріски Враховуючи вартість печінки тріски, мазати на хліб подвійним шаром точно не вийде - дорого! А ось приготувати смачний салат і здивувати їм були дуже навіть можливо. Інгредієнти: 3 банки печінки тріски, 3 варених яйця, 1 ріпчаста цибулина, 1 помідор, 1-2 болгарських перцю, половина яблука, зелень кропу, майонез, сіль і спеції за смаком. Приготування: В першу чергу, зливаємо жир з печінки тріски, все подрібнюємо. Кріп і яйця необхідно порубати і змішати з тріскою. Дрібно нашаткувати цибулю. Нарізати перець і помідор дрібними шматочками. Яблуко очищаємо від шкірки і натираємо його на крупній тертці. Всі інгредієнти перемішуємо, заправляємо салат майонезом і викладаємо в салатник. Салат «Ніжність» Ще один класичний і популярний у всьому світі салат. Приготувати його зможе і холостяк, і школяр, і навіть чоловік, який вирішив здивувати свою дружину, але ніколи раніше не стояв біля плити. Інгредієнти: 500 грам курячого філе, 7 яєць, майонез, рослинна олія і сіль, 200 грам цибулі. Приготування: Відварити до готовності куряче філе. Остудити його і нарізати дрібними шматочками. Можна зробити це навіть руками. Покришити цибулю, залити його окропом і залишити хвилин на 10-15. Злити воду, цибулю промити в холодній воді. Кожне яйце збити і трохи посолити. Потім кожне обсмажити на сковороді з двох сторін і нарізати ці «млинці» соломкою. Філе курки, цибулю, яйця і цибулю перемішуються і заправляються майонезом. Приємного апетиту! Крабовий салат Звичайно ж, цей салат складно назвати 100% крабовим, так як готується він з крабових паличок, а не з натуральних крабів. Але ж смачно ж! Інгредієнти: 300-500 грам крабових паличок (хто як любить), 1 банку консервованої кукурудзи, 3 яйця варених, половина склянки рису, 2 свіжих огірка, майонез для заправки. Приготування: Яйця відварити протягом 10 хвилин і порізати невеликими кубиками. Рис також відварити 10 хвилин, промити холодною водою і скласти в іншу миску. Огірки порізати кубиками, крабові палички дрібно подрібнити. Всі інгредієнти перемішуємо між собою, додаємо кукурудзу без соку і заправляємо майонезом. Салат «Мімоза» Ще один улюблений і дуже популярний салат всіх часів, який можна зустріти майже на будь-якому святковому столі. Він не такий простий у приготуванні , як наприклад, «Олів'є», зате дивно ніжний на смак. Інгредієнти: 1 банку рибних консервів, пачка нежирного майонезу, 1 цибуля ріпчаста, 4 яйця, 4 картоплини середнього розміру, 4 середніх морквини, зелена цибуля і пучок зелені для прикраси. Приготування: Всі продукти відварюють, охолоджують і, на відміну від того ж салату «Олів'є», не ріжуться кубиками, а натираються на тертці. Білки і жовтки будуть йти в різних шарах, тому вони також натираються окремо один від одного. Кожен з шарів чергується з майонезом, послідовність така: риба, подрібнену цибулю, терті відварені білки яйця, терта морква, картопля. Зверху салат «Мімоза» зазвичай прикрашається шаром тертих жовтків, які додадуть салату відповідний привабливий зовнішній вигляд. Вінегрет Ну який же святковий стіл без вінегрету? Так чи інакше, але в радянські часи вінегрет і «Олів'є» доповнювали один одного, як сіль і перець. Пропонуємо вам традиційний рецепт популярного салату. Інгредієнти: 400 грам картоплі, 400 г буряків, 300 г моркви, 200 г солоних огірочків (можна взяти і мариновані), 200 грам квашеної капусти, трохи цибулі в кількості 150 грам. Для заправки взяти сіль і олію. Приготування: Буряк, картопля і морква відварюються до повної готовності, після чого нарізати кубиками. Цибулю дрібно шинкуете. Краще всього для вінегрету взяти саме фіолетовий цибулю. Потім нарізати кубиками солоні огірки. Капуста шинкуется дрібними шматочками. Якщо вона солона, рекомендується капусту промити. Після цього всі необхідні для салату компоненти змішуються, солятся, а сам вінегрет заправляється маслом. Оселедець під «шубою» Вона ж «шуба» - ще один традиційний для нашої великої країни салат. Як правило, він найчастіше готується на новорічні свята, але що вам заважає приготувати оселедець під «шубою» у звичайний вихідний день? Рівним рахунком нічого, адже цей салат готується дуже швидко. Інгредієнти: 300 грамів оселедця (в середньому це дві риби), дві відварених буряків середнього розміру, дві середні варені картоплини «в мундирах», дві варені морквини, одна цибулина і одна пачка майонезу. Приготування: Оселедець акуратно чиститься від кісток і укладається на дно салатниці. Зверху викласти цибулю півкільцями. Зварену «в мундирах» картоплю треться на крупній тертці і викласти зверху лука. Слідом за ним викладається натерті моркву і буряк. Верхній шар змащується майонезом, але робиться все гранично акуратно, щоб не змішати шари. Грецький салат Для греків цей салат - те ж саме, що борщ для українців. Всі компоненти салату дієтичні і легкі, чудово втамовують апетит і в той же час не є калорійними. Інгредієнти: маслини, цибуля фіолетового кольору, довгі солодкі помідори, огірки, сир фета (овечий), олія оливкова, солодкий болгарський перець і зелень. Приготування: огірки і помідори ріжемо кубиками, викладаємо в глибоку миску. Далі додаємо цілі маслини, цибуля півкільцями і солодкий перець. Добре струшуємо, але не перемішуємо. Зверху кладемо порізану фету і посипаємо зеленню, поливаємо оливковою олією. Салат «Гранатовий браслет» А цей традиційний салат вражає своєю ефектністю. Зовнішня краса салату чудово поєднується з красою внутрішньої, а саме смаком. До речі, «Гранатовий браслет» є зимовим салатом, тому він стане прикрасою будь-якого новорічного столу. Інгредієнти: дві картоплини, дві буряків, дві морквини, 1 цибулина, 300 грам курячого філе, два яйця, великий гранат, волоські горіхи, 2-3 зубчики часнику, сіль, перець і, звичайно ж, майонез для заправки. Рецепт приготування: Відварити яйця, морква, буряк і картопля. Овочі і яйця натерти на крупній тертці, але в різні ємності. Перемішувати не треба. Куряче філе відварюємо і нарізаємо соломкою, як варіант, можна і кубиками. Цибулю обсмажуємо до напівготовності, попередньо подрібнивши. Волоські горіхи максимально подрібнюємо. Заправляти будемо майонезом, який змішується з видавленим часником. Шари розміщуються наступним чином: картоплю, политу майонезом, половина буряка з майонезом, морква з майонезом, волоські горіхи, половина філе з майонезом, обсмажену цибулю, яйця, облиті майонезом, половина з філе майонезом і половина буряка також з майонезом. Зверху салат прикрашається зернами граната. На закінчення хочеться додати, що всі салати, про яких ми сьогодні розповіли, напевно вже вміє готувати кожна господиня. Але навіть якщо ви початківець кухар і вмієте готувати хоч один з салатів, інші вже не будуть представляти для вас складності, так як готуються за схожою рецептурою. Саме ці салати найчастіше подають до столу в нашій країні, з'їдаються на свята та у вихідні дні. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |