Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати рататуй з перловкою?
Страва готується з перловки і різноманітних овочів. Смачне, поживне, але при цьому низькокалорійне, воно сподобається і вегетаріанцям, і тим, хто дотримується посту, і любителькам дієт. За бажанням перловку можна замінити гречкою чи рисом. Необхідні продукти 200 грам перлової крупи Три невеликих кабачка Один баклажан 200 грам помідорів Два болгарських перцю різних кольорів Три цибулини 20 грам тертого сиру Два зубчики часнику Базилік Рослинна олія, сіль Приготування перлову крупу Промийте під проточною водою і поставте варитися. Це займе хвилин сорок, крупа не повинна бути занадто розвареною, нехай краще залишиться злегка твердою. Поки вариться перловка підготуйте овочі. Кружальцями наріжте кабачки і баклажани, цибулю - півкільцями, помідори наріжте часточками. Перець запечіть в духовці, коли стане м'яким, покладіть в поліетиленовий пакет і зав'яжіть його. Хвилин через десять відкрийте і зніміть шкірку. Видаліть насіння, м'якоть наріжте перців кубиками. У сковорідку налийте трохи олії, обсмажте з двох сторін кабачки, баклажани, а потім наріжте їх кубиками. Подрібніть в кухонному комбайні або в блендері помідори, цибулю, часник, базилік, додайте три столові ложки рослинної олії, сіль за смаком. Викладіть на сковорідку перловку, посоліть, додайте кабачки, баклажани, перець, прогрійте. Розкладіть по тарілках, полийте приготованим соусом, посипте тертим сиром, зеленню і подавайте до столу. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |