Це блюдо не для святкового столу, але воно відмінно підходить для повсякденного меню як в звичайні, так і в пісні дні. Гриби для рецепта підходять свіжі або заморожені. Можна навіть сухі використовувати. Нам буде потрібно: грибів триста грам, цибуля ріпчаста у кількості одна штука, сіль і перець і звичайно ж гречка самого вищого сорту. Знадобиться також рослинне масло і зелень свіжа або заморожена - суто для прикраси.
Як готуємо: гриби миємо і чистимо, нарізаємо кубиками не дуже дрібно. Ріпчасту цибулю нарізаємо соломкою і обсмажуємо з грибочками на олії, солимо і перчимо. Гречку промиваємо.
Як тільки гриби повністю дійдуть до готовності, перекладаємо їх у каструлю і засипаємо сухий промитої гречкою. Додаємо дрібку солі. Води вливаємо з розрахунку один до трьох. Тобто якщо ми беремо одну чашку гречки, то додаємо три чашки фільтрованої води.
Далі варимо кашу з грибами до готовності гречки (вода повинна повністю випаруватися). Додаємо шматочок масла. Перемішуємо. Подаємо до столу.