Напрочуд красиве яскраве, ну а крім цього ще й приголомшливо смачне і корисне блюдо - запіканка з цибулі-порею. Таку закуску цілком можна подати і до святкового столу, адже для цього запіканка виглядає досить ошатною, ну а крім того її чудовий смак і аромат прянощів безумовно сподобається гостям, ну а господиню порадує простота приготування даного страви! Отже, для того, щоб зробити запіканку з цибулі-порею вам буде потрібно таке: чотири великих стебла цибулі-порею, чотири гілочки чебрецю, чотири гілочки кінзи, два зубчики часнику, дві столові ложки рослинної олії, одна столова ложка масла вершкового, 100 грамів сиру (будь-якого твердого, наприклад, сиру "Російський"), вісім смужок копченого бекону, чверть склянки курячого бульйону, чверть склянки білого столового вина, ну і також перець та сіль за вашим смаком.
Цибулю слід добре вимити, а після обсушити і стебла порізати на скибочки, які у висоту повинні бути більше висоти форми для запікання, а зелене листя дрібно нарубати. Часник, а також чебрець і подрібнити кінзу, а потім обсмажувати все це разом з подрібненою зеленою частиною цибулі на одній столовій ложці рослинної олії протягом 10 хвилин. Застелену пергаментом форму змастити рештою рослинним маслам, на дно форми покласти обсмажену зелень і викласти туди вертикально скибочки стебла цибулі-порею повненьким шаром. Вміст форми полити білим вином і бульйоном, а потім зверху на цибулю викласти суміш натертого сиру і вершкового масла. Все це зверху прикрити смужками бекону і щільно закрити фольгою. Випікати страву слід в гарячій духовці близько 40-45 хвилин, а потім готувати ще хвилин 10, але вже знявши фольгу - так запіканка зможе добре підрум'янитися зверху.
|