У даній статті пропонується рецепт оригінального річного салатику з цікавим, незвичайним і навіть, можна сказати, пікантним смаком, який дуже просто і швидко готується, ну і так само швиденько з'їдається - блюдо виходить дуже смачним, соковитим і ароматним, так що, звичайно ж, сподобається всім! Щоб приготувати салат з помідорів і чорного хліба вам будуть потрібні наступні продукти: два великі помідори (краще вибирати повністю спілі, солодкі і тверденькие томати), одна головка ріпчастої цибулі (білого), три скибочки чорного хліба, один зубчик часнику, чотири столових ложки соєвого соусу, половинка чайної ложки бальзамічного оцту, пів чайної ложки цукру, сіль за смаком, одна столова ложка рослинного масла, ну і за бажанням бринза.
Ріпчасту цибулю треба очистити і нарізати тонкими півкільцями, після чого залити його гарячою кип'яченою водою і на деякий час залишити (хвилин 15-20). Чорний хліб (а краще всього для цього рецепта підійде "Бородинський") потрібно порізати на невеликі кубики і потім обсмажити до хрусткої і рум'яного стану на зовсім невеликій кількості рослинного масла, ну а в кінці приготування злегка посолити грінки і додати дрібно нарізаний часник. Соєвий соус слід змішати з бальзамічним оцтом і цукром, а також додати трошки (одну-дві столові ложки) води. У салатник викласти цибулю, з якого попередньо потрібно злити воду, залити підготовленим соусом, туди ж додати порізані на невеликі скибочки помідори і бринзу. Далі салатик слід гарненько, але акуратно перемішати, ну а вже перед подачею додати грінки з чорного хліба.
|