Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пісну кавову коврижку?
Скоро почнеться піст, і саме час запасатися такими рецептами. Коли на столі буде різноманітність всіляких страв, пост тримати буде легше. Особливо це відноситься до любителів солодкого і випічки, до тим, хто звик до домашніх пирогів і печива.
Що знадобиться для приготування
250 мл міцної кави
350 грам борошна
Півтори склянки цукру
Дві столові ложки меду
Неповна чайна ложка соди
Половина склянки будь-яких подрібнених горіхів
Щіпка солі
Суміш спецій для пряників (за бажанням)

Приготування

Горіхи злегка підсушіть і подрібніть в ступці у велику крихту. Зварений кави процідіть (якщо готуєте з меленої кави, розчинний проціджувати не потрібно). У сотейник насипте цукор, влийте мед і кави. Поставте на середній вогонь, варіть до повного розчинення цукру. Зніміть з вогню, всипте соду і відразу ж розмішайте. На поверхні з'явиться піна - так і повинно бути.

Борошно просіяти в миску, вилийте туди гарячий кавовий сироп. Додайте сіль і спеції для пряників, горіхи. Міксером вимісіть тісто до однорідного стану. За консистенцією тісто як густа сметана.

Вилийте тісто в змащену маслом форму, поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько години. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: кави, тісто
Як приготувати свинину, тушковану з грибами і капустою?
Що таке фытыр і як його готувати?
Готуємо млинці
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: