Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати пісну кавову коврижку?
Скоро почнеться піст, і саме час запасатися такими рецептами. Коли на столі буде різноманітність всіляких страв, пост тримати буде легше. Особливо це відноситься до любителів солодкого і випічки, до тим, хто звик до домашніх пирогів і печива. Що знадобиться для приготування 250 мл міцної кави 350 грам борошна Півтори склянки цукру Дві столові ложки меду Неповна чайна ложка соди Половина склянки будь-яких подрібнених горіхів Щіпка солі Суміш спецій для пряників (за бажанням) Приготування Горіхи злегка підсушіть і подрібніть в ступці у велику крихту. Зварений кави процідіть (якщо готуєте з меленої кави, розчинний проціджувати не потрібно). У сотейник насипте цукор, влийте мед і кави. Поставте на середній вогонь, варіть до повного розчинення цукру. Зніміть з вогню, всипте соду і відразу ж розмішайте. На поверхні з'явиться піна - так і повинно бути. Борошно просіяти в миску, вилийте туди гарячий кавовий сироп. Додайте сіль і спеції для пряників, горіхи. Міксером вимісіть тісто до однорідного стану. За консистенцією тісто як густа сметана. Вилийте тісто в змащену маслом форму, поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько години. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |