Для приготування м'ясного рулету необхідні наступні продукти: трохи сметани, приблизно половина кілограма яловичого фаршу, підготовленого для приготування котлет (тобто вже солоний, перчений, з дрібно порізаною цибулею і яйцем), ну і начинка - це може бути смажений лук, відварені яйця, гриби, варену картоплю або рис, навіть макарони або каша якась - загалом все, що особисто ви любите і вважаєте доречним в даному блюді. Вибравши бажану начинку її потрібно підготувати - яйця або картоплю відварити, гриби або цибулю посмажити і так далі... Потім починати формувати сам рулет, ця процедура досить складна. На злегка змочену водою серветку з тканини викласти рівним шаром яловичий фарш, товщиною приблизно в два або два з половиною сантиметри, а далі викласти зверху на фарш обрану начинку. Потім дуже акуратно згорнути рулет з допомогою серветки. Рулет викласти на злегка змащене деко швом вниз, помастити сметаною і запікати в середньо-гарячій духовці 30-40 хвилин. Рулет буде готовий, коли зверху з'явиться рум'яна кірочка.
|