Главная » Статьи » Рецепти |
Деруни з мачанкою
Страва не дієтичне, але дуже смачне. За повну автентичність не ручуся,але в дитинстві нам його готувала моя тітка, коли приїжджала на відпочинок з Білорусі. Продукти: кілограм картоплі; одне велике яйце; сіль; пара ст. ложечок картопляного крохмалю; одна велика ріпчаста цибулина; три ст. ложки рослинного масла; Мачанка: триста грамів корейки; цибулина; сіль, кмин, ст. ложка борошна; сто п'ятдесят грамів сметани; Грудинку ріжемо маленькими шматочками, цибулька тремо на дрібній тертці. Викладаємо цибулю, грудинку на сковорідку, додаємо трохи водички, приправляємо кмином, сіллю, перцем і тушкуємо, приблизно, двадцять хв. Поки мачанка готується, миємо картоплю, чистимо і другий раз моєму. Чистимо цибулину. На некрупною тертці поперемінно трьом цибулю і картоплю. Масу постійно перемішуємо. Додаємо збите яйце, крохмаль, сіль, перчик. Ретельно перемішуємо. Загущаем мачанку борошном, додаємо сметану і тушкуємо, помішуючи. З допомогою столової ложки формуємо коржі з картоплі і обсмажуємо на олії до готовності. Деруни подають гарячими, а мачанку - в окремій мисочці. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 12 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |