Главная » Статьи » Рецепти

Деруни з мачанкою
Страва не дієтичне, але дуже смачне. За повну автентичність не ручуся,але в дитинстві нам його готувала моя тітка, коли приїжджала на відпочинок з Білорусі.
Продукти:
кілограм картоплі;
одне велике яйце;
сіль;
пара ст. ложечок картопляного крохмалю;
одна велика ріпчаста цибулина;
три ст. ложки рослинного масла;
Мачанка:
триста грамів корейки;
цибулина;
сіль, кмин,
ст. ложка борошна;
сто п'ятдесят грамів сметани;

Грудинку ріжемо маленькими шматочками, цибулька тремо на дрібній тертці. Викладаємо цибулю, грудинку на сковорідку, додаємо трохи водички, приправляємо кмином, сіллю, перцем і тушкуємо, приблизно, двадцять хв.

Поки мачанка готується, миємо картоплю, чистимо і другий раз моєму. Чистимо цибулину. На некрупною тертці поперемінно трьом цибулю і картоплю. Масу постійно перемішуємо. Додаємо збите яйце, крохмаль, сіль, перчик. Ретельно перемішуємо.

Загущаем мачанку борошном, додаємо сметану і тушкуємо, помішуючи.

З допомогою столової ложки формуємо коржі з картоплі і обсмажуємо на олії до готовності.

Деруни подають гарячими, а мачанку - в окремій мисочці.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 12 | Теги: додаємо, Сіль
Як приготувати простий смачний салат?
Шашлик з курки - як приготувати
Як спекти пиріг "Стеганное ковдру"?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: