Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати мову з горіхами і зернами граната?
>Рецепт цієї, досить гострою, але дуже і дуже смачної закуски з мови можна віднести до страв грузинської кухні і смак закуска має характерний для кухні Кавказу, так що страва дуже підійде для всіх цінителів як самої кухні, так і будь-яких страв з язика.

Необхідні продукти для приготування: приблизно півтора кілограма яловичого мови (дві штуки), 250 грамів ріпчастої цибулі, чотири лаврових листочка, дві столові ложки вершкового масла, дві столові ложки оливкової олії, одна їдальня ложка борошна, 150-200 грамів волоських горіхів, половинка пучка зеленої кінзи, одна чайна ложка меленого коріандру, одна чайна ложка аджики, одна чайна ложка хмелі-сунелі, одна чайна ложка солі, три зубчики часнику, чотири-п'ять столових ложок гарячої води і чотири столові ложки гранатових зерен.

Яловичі мови спочатку необхідно відварити в скороварці при високому тиску протягом 40 хвилин або ж у звичайній каструлі до повної готовності і м'якості продукту, додавши при цьому до нього лаврові листи. Потім мови охолодити, зняти з них шкірку і нарізати кубиками середнього розміру.
Ріпчасту цибулю очистити, подрібнити і потім обсмажити на суміші вершкового і оливкового масел до золотистого відтінку, після чого додати до цибулі борошно і готувати ще хвилинку, постійно перемішуючи. Зняти з вогню і змішати цибулю з нарізаним мовою.
Волоські горіхи перемолоти за допомогою блендера, а потім додати до них коріандр, аджику, хмелі-сунелі, гарячу воду і сіль і добре розмішати. Далі змішати мову і цибулю з горіховою сумішшю, додати туди ж роздавлений за допомогою преса часник і дрібно нарубану кинзу, знову перемішати і відправити в холодильник. При подачі додати зернятка граната.
Категория: Рецепти |
| Теги: мови, Чайна
Сливовий пиріг-перевертиш
Приголомшливо смачні оладки на кефірі
Як приготувати салат "Принц"?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: