Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати жульєн з печериць з кальмарами?
>Традиційний на перший погляд страва з курки, сиру і грибів можна урізноманітнити морепродуктів. Наприклад, кальмарами, які відмінно поєднуються з печерицями. Необхідні інгредієнти: 500 г кальмарів, 500 г печериць, 300 гр сиру напівтвердих сортів, 2 невеликі цибулини, 300 мл вершків (жирність 20-25%), 2 ст.л. сметани, 3 ст. ложки рослинної олії, 2 ст.л. борошна, 1 ст.л. нарізаного кропу, сіль і перець за смаком. Спосіб приготування: Помістіть тушки кальмарів на хвилину киплячу воду, а потім промийте в холодній воді. Зніміть тонку зовнішню плівку, видалите хітинові пластини. Потім опустіть тушки в киплячу підсолену воду і проварити 3-4 хв. Воду злийте, дайте кальмарам трохи охолонути і наріжте їх тонкими кільцями або смужками. Очистіть цибулю і подрібніть. Гриби промийте і наріжте їх невеликими шматочками. У сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю протягом 5 хвилин. Додайте гриби і готуйте, помішуючи, ще 6-7 хвилин, до золотистого кольору. Сир натріть на тертці. З'єднайте грибну масу з нарізаними кальмарами і половиною тертого сиру. Акуратно перемішайте. На сухій сковороді злегка обсмажте борошно. Додайте сметану, вершки, кріп, сіль і перець. Весь час помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Влийте соус в грибну масу, перемішайте. Розігрійте духовку до 180°С. готову масу Розкладіть по кокотницях, зверху посипте сиром, що залишився і випікайте 20-25 хвилин до рум'яної скоринки. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |