У кожного народу є свої традиційні рецепти приготування страв з м'яса. Сьогодні ми будемо готувати чудовий біфштекс з яловичини - саме так, як готують його в Мексиці.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
•800 грам яловичини
•1 ріпчаста цибуля
•1 солодкий червоний перець
•4 середніх зубчики часнику
•250 грам помідор
•10 мл рослинного масла
• 1/4 ч.л. солі
•1/4 ч.л. чорного меленого перцю
•20 грам зеленої цибулі
•10 грам петрушки
Рецепт приготування:
Наріжте м'ясо поперек волокон на шматки товщиною 2 см., Краще брати філейний край, але в принципі підійде і вирізка. Очищений часник нарізаємо дуже дрібно, цибулю - тонкими півкільцями. Перець нарізаємо смужками і очищаємо від насіння. Помідори також наріжте досить тонкими часточками.
Далі злегка змастіть м'ясо з обох боків рослинним маслом і покладіть на сильно розігріту і суху сковороду.
Головний секрет будь-якого біфштекса полягає в його правильної смаженні. Смажте біфштекс з обох сторін на великому вогні по 2 хвилини, посоліть і поперчіть, потім перекладіть м'ясо на тарілку і поставте в тепле місце. Краще всього для цих цілей підійде духовка, розігріта до 50 градусів. Це потрібно, щоб м'ясо не остигало і всі соки рівномірно розподілилися всередині кожного шматка.
Далі на тій же сковороді підсмажте на середньому вогні цибулю, часник і перець протягом 7-10 хвилин. Потім додайте часточки помідора і тушкуйте ще 5 хвилин, щоб помідор тільки злегка став м'яким.
завершення викладіть овочі поверх м'яса, посипте нарізаною зеленню і подавайте, поки гаряче блюдо.
|