Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати морквяний пиріг з мигдалем?
Мабуть, це один з небагатьох рецептів морквяної випічки, в якому зовсім трохи олії. Зазвичай в тих рецептах, де є морква, додається масло вершкове або рослинне для розм'якшення тесту, і за рахунок цього підвищується калорійність готової випічки. Але в цьому рецепті калорій трохи, і його можна рекомендувати навіть тим, хто на дієті. Що знадобиться для приготування 200 грам мигдалю 150 грам цукру Чотири яйця Дві великі морквини 50 грам борошна Три столових ложки лимонної цедри Чайна ложка розпушувача Столова ложка коньяку або лікеру Щіпка меленої кориці Приготування Мигдаль потрібно перемолоти в кавомолці або в блендері до стану дрібної крихти (а ще краще - в борошно, якщо це можливо). Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці. Змішуємо з меленим мигдалем. Яйця поділяємо на білок і жовток. Білки прибираємо в холодильник, жовтки збиваємо і додаємо до них 100 грам цукру, розпушувач, корицю. Збиваємо все ще раз до пишної однорідної маси. Потім кладемо лимонну цедру, перемішуємо з морквою і мигдалем. Дістаємо з холодильника білки збиваємо їх в піну. Додаємо 50 грам цукру, збиваємо до піків. Обережно перемішуємо обидві суміші і викладаємо тісто у змащену маслом форму. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо пиріг близько години. Нарізаємо коли випічка повністю охолоне. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |