Готувати айвар не так довго і зовсім не складно, попередньо овочі (деякі) запікаються в духовці до повної готовності і потім вже вони подрібнюються в блендері до стану пюре. Отже, готуємо айвар: нам знадобиться баклажан середніх розмірів (три штучки), одне кіло болгарських перців, три зубки часнику (можна і чотири), один - два перцю чилі, сіль, одна їдальня ложка цукру, одна цибулина, дві столові ложки оцту, сто мл соняшникової олії (рафінована).
Перці і баклажани треба запекти в духовці, приготовані перці відразу ж по приготуванні в пакет перекладаємо і трохи пізніше знімаємо шкірку. Готові (запечені) баклажани в пакет не кладемо, тільки знімаємо шкірку і з'єднуємо з перцями, подрібнюємо їх у пюре блендером.
Цибулю очищаємо, нарізаємо,часник дрібно рубаємо, обсмажуємо в маслі (злегка). Змішуємо овочі і підсмажену цибулю з часником, додаємо оцет і сіль з цукром. Виходить однорідна маса, це і є айвар. Страва смачна, гостреньке (до речі, перець чилі додаєте за власним бажанням). Приємного!
|