Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати кекс з чорноплідної горобини?
Чорноплідна горобина дуже корисна ягода, але у випічці вона практично не використовується. Мабуть, виною тому прісний смак ягід. Але якщо саме тісто зробити насиченого смаку, то вийде смачний і корисний кекс. Ось рецепт: Що знадобиться для приготування Дві склянки борошна Склянку цукру Стакан яблучного соку Два яйця Дві столові ложки вершкового масла Півтори склянки ягід чорноплідної горобини Півтори чайних ложки розпушувача Приготування Змішати просіяне борошно з розпушувачем і цукром. В окремому посуді збити яйця і масло в однорідну масу, влити яблучний сік і збити ще раз. Всипати борошняну суміш, вимісити тісто без грудочок. Вимиті і обсушені ягоди додати в тісто, акуратно розмішати щоб ягоди рівномірно розподілилися по тесту. Форму для випічки змастити маслом, вилити тісто, розрівняти. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати приблизно півгодини. Готовність кексу обов'язково перевірте зубочисткою або дерев'яною шпажкою - з готової випічки вона повинна виходити сухою. Кексу дайте трохи охолонути у формі, потім вийміть і охолодіть на решітці. За бажанням можна посипати цукровою пудрою. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |