Палички кориці - це тонкий шар кори, знятий з коричного дерева. Дуже ароматна пряність, яка знаходить саме широке застосування в кулінарії. На Сході палички кориці додають гострі страви з баранини і курки, в Закавказзі - м'ясні, овочеві рагу, кладуть в плов, харчо і чихиртму. У Росії традиційно готують з додаванням кориці каші та молочні супи. Пряність застосовується так само для ароматизації маринадів, соусів, варення, компотів і страв з сиру. Палички кориці прийнято додавати в рідкі страви. Закладайте їх хвилин за сім-десять до готовності або безпосередньо перед подаванням на стіл, попередньо обсмаживши кілька хвилин в олії до появи аромату. Якщо ви збираєтеся самостійно перемолоти корицю, тоді обсмажте палички в гарячій сковороді без додавання масла.
Поєднуйте корицю з стравами з моркви, шпинату, молочної кукурудзи і червонокачанної капусти, а також з грушами, яблуками і айвою. Додайте прянощі в холодні фруктові супи зі свіжих або сухих фруктів. Додавайте пряність у різні напої: кисле молоко, кефір, кава, гарячий шоколад, пунш, глінтвейн. У Мексиці прийнято розмішувати гарячий шоколад і каву в гуртку не ложкою, а паличкою кориці.
З паличками кориці готують смачний і корисний чай, його можна використовувати і як зігріваючий напій при простудних захворюваннях.