Ви напевно бачили кольорові макарони в продажу? Я один раз купила пакет (зелені та червоні макарони), в результаті валялися рештки довго, є ні хто не хотів. Смак незвичайні і не дуже... А от знайшла нещодавно один рецепт, як можна зробити кольорові макарони самостійно. Готувати будемо червоні макарони, вірніше колір не червоний, а буряковий. Буряковий колір виходить за рахунок соусу, а соус готується з буряка. Спочатку відварюють макарони, можна брати будь-яку форму (ракушка, трубочки) або тонкі довгі спагетті. Відварюємо не до повної готовності, а як кажуть італійські кулінари "Альденте".
Буряк очищаємо, на середній або на дрібній тертці трьом, з нарізаним часником змішуємо і злегка обсмажуємо. Можна часник цілим шматочком смажити, а потім вийняти з соусу. У смажену буряк трохи води від макаронів і влити трохи протушкувати. Потім теплі макарони змішати з соусом і виходить такий красивий колір. Макарони такі можна для теплих салатів використовувати. Приємного!