Рецепт цього печива був дуже популярний в небагаті перебудовні часи. Цим антикризовим варіантом стане приготування печива на пиві. Одним з переваг такого рецепту є його універсальність - печиво можна приготувати солодке або, за бажанням, солоне. Для того, щоб приготувати печиво на пиві необхідно взяти пачку маргарину (200 гр), 1 склянку будь-якого пива, а також приблизно дві склянки борошна.
Маргарин потрібно попередньо потримати в морозилці близько години. Твердий замерзлий маргарин натирається на крупній тертці. До маргарину додається склянку пива. інгредієнти ретельно перемішуються міксером. Потім поступово додається борошно. Тісто треба вимісити, щоб воно легко отлипало від рук, але, в той же час, не було надто щільним.
Тісто розкочується в пласт товщиною приблизно півсантиметра. Нарізається на окремі смужки печива. Обов'язково потрібно кожне печиво кілька разів наколоти виделкою. Зверху, для скоринки, можна змастити жовтком і посипати або цукром або сіллю. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно півгодини.
|