Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати класичну французьку шарлотку?
Мало кому відомо, що та шарлотка, яку всі ми звикли готувати і є, лише віддалено нагадує класичну французьку випічку - виявляється традиційна шарлотка являє собою солодке блюдо, приготоване з білого хліба з начинкою з яблук або інших фруктів. Рецепт такий шарлотки і представлений у цій статті.
Щоб спекти традиційну французьку шарлотку вам знадобиться: для тіста - батон білого хліба для сендвічів, дві склянки молока, два великих яйця, дві столові ложки цукрового піску, пакетик ванільного цукру; для начинки - п'ять середніх кисло-солодких яблук, пів склянки коричневого цукру, один пакетик ванільного цукру, чотири персика, 50 грамів родзинок, один лимон, трохи рому або коньяку, а також 180 грамів вершкового масла (для смаження і змазування форми).

Ізюм на кілька годин необхідно замочити в алкоголі (коньяк або ром); яблука потрібно почистити, крупно порізати і полити соком лимона; персики облити окропом, очистити від шкірки і теж порізати на скибочки.
У сотейнику або глибокій сковорідці слід розтопити вершкове масло, всипати туди цукор і ванільний цукор, а коли вони розчинятися, покласти туди яблука, персики, ізюм і алкоголь, в якій він замочувався, а також лимонну цедру. Все це треба тушкувати близько 10 хвилин.
Хліб без скоринки нарізати скибочками товщиною в сантиметр, кожен такий шматок хліба вмочити однією стороною в суміш яєць, молока, цукрового піску і ванільного цукру, після чого викладати в щедро змащену маслом форму мокрою стороною вгору. З підготовленого таким чином хліба потрібно викласти дно і боки майбутньої випічки, а зверху покласти начинку. На начинку викласти знову шар хлібних скибочок, тільки вже мокрою стороною донизу, а верх хліба змастити розтопленими залишками вершкового масла.
Випікати таку шарлотку потрібно протягом однієї години при температурі духовки до 180 градусів.
Категория: Рецепти |
| Теги: цукру, хліба
Як готується гостра сальса?
Піца Кальцоне на бездрожжевом тесті
Меренги із збитими вершками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: