>Салат з томатами і базиліком може бути на столі цілий рік. Для літнього варіанту - у складі свіжі помідори і зелень. Взимку можна взяти в'ялені томати сушені пряні трави.Необхідні продукти.Помідори будь-якого сорту і кольору - вершки, бичаче серце, малинові, оранжеві й жовті. Одна умова - соковитість і стиглість. На порцію для 2-3 чоловік досить 3-4 помідора середнього розміру. 1 пучок базиліка, 1 стручковий зелений перець. Вітається додавання улюблених трав - петрушки, кінзи, кропу, тархуна. Для заправки - по пів чайної ложки солі і цукрового піску, чайна ложка винного оцту, по столовій ложці оливкової олії і соєвого соусу. Приготування. Помідори вимити, обсушити, нарізати навпіл, потім кожну половинку порізати поперек. Скласти в салатник. Нарвати листя промитого базиліка. З пекучим перцем обов'язково працюйте в рукавичках, розрізаючи уздовж, вичищаючи насіння, потім нарізаючи кільцями. Подрібненим перцем і зеленню посипати помідори. Перемішати віночком інгредієнти заправки. Салат полити, перемішуючи акуратними рухами знизу вгору, дати настоятися 5 хвилин.