Главная » Статьи » Рецепти

Сливовий пиріг-перевертиш
Пироги-перевертні можна готувати з різними фруктами і ягодами, головне щоб ягоди не були дуже соковитими і водянистими. Дуже вдалим, на мій смак, виходить пиріг зі сливами - в міру кисленьким, в міру соковитим.
На форму діаметром 26 див потрібно взяти штук 20 - 25 середніх злив, розрізати навпіл і видалити кісточку.
Для тіста беремо півтори склянки цукру, ділимо цукор навпіл. Одну частину змішуємо з пакетиком ванільного цукру, додаємо два яйця збиваємо до однорідної маси. Кладемо 120 грам вершкового масла кімнатної температури. Все ще раз збиваємо. Вливаємо третину склянки молока (холодного), всипаємо 200 грам борошна змішаної з двома чайними ложками розпушувача. Перемішуємо, щоб не було грудочок. Тісто готове.
В сковорідці розтоплюємо 20 грам вершкового масла, додаємо другу половину цукру, доводимо до карамельного стану. Знімаємо сковороду з плити, викладаємо прямо в карамель сливи розрізом вниз. Заливаємо тістом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо хвилин 30 - 35.
Виймаємо з духовки, накриваємо сковорідку плоским стравою і дуже обережно перевертаємо денцем вгору. В результаті всіх дій нижній шар із слив і карамелі виявиться нагорі.

Перевертати пиріг потрібно відразу ж, як дістанете з духовки, робіть це дуже акуратно і обережно. Якщо трохи почекати (як було написано в оригінальному рецепті), карамель і сливи пристануть до денця, і доведеться пиріг знову ставити в духовку. Перевірено на власному досвіді.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 3 | Теги: пиріг, цукру
Розсольник по-купецькому
Яловичина з брюссельською капустою
М'ятний лимонад
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: