Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати домашні м'ятні пряники?
Смак подібних пряничка багатьом знайомий ще з дитинства, коли подібне магазинне ласощі було цілком доступним і дуже затребуваним і в достатку присутні на прилавках гастрономів. Ну а приготувати таку ароматну випічку з глазур'ю в домашніх умовах є зовсім не складною задачею, яка не вимагає скільки-небудь значних зусиль від господині і порадує домашніх своїм чудовим смаком!
Для приготування м'ятних домашніх пряників вам будуть потрібні такі продукти: для тіста - один стакан цукрового піску, три-чотири столові ложки рослинної олії без запаху, 100 мілілітрів води, два з половиною склянки пшеничного борошна, одна чайна ложка соди і одна чайна ложечка м'ятної есенції або настойки; для глазурі - один стакан цукру, 60 мл води, одна з половиною чайна ложка лимонного соку і також пару крапель м'ятної есенції.

Для початку з води і цукрового піску слід зварити сироп, після чого остудити його до кімнатної температури, додати і перемішати м'ятну есенцію (настойку). У глибокій мисці змішати просіяне пшеничне борошно і соду, а потім влити туди три столових ложки рослинного масла і цукровий сироп, перемішати і замісити тісто (у разі, якщо тісто вийде дуже розсипчастим, можна додати ще ложку-дві олії). Тісто загорнути в плівку і прибрати на 20 хвилин у холодне місце, після чого розділити його на маленькі кульки, викласти на змащене деко і злегка притиснути надаючи майбутнім пряникам сплюснуту форму. Випікати пряники близько 8-10 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
В каструльку з товстим дном влити воду і цукор для глазурі і на помірному вогні довести суміш до кипіння, а потім продовжувати варити до легкого загустіння маси, після чого додати сік лимона і пару-трійку крапель м'ятної есенції, розмішати, довести до кипіння і зняти з вогню.
Готові пряники швиденько вмочити в гарячу глазур і викласти на решітку до застигання.
Категория: Рецепти |
| Теги: есенції, тісто
Саморобні чіпси
Як зробити сирники зі згущеним молоком?
Як зробити шоколадно-кокосовий рулет без випічки?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: