Така досить рання ягода, як полуниця вже заполонила прилавки на ринках і в супермаркетах, причому з кожним днем її ціна стає все більш доступною, тому що якраз тепер цілком можна побалувати і порадувати себе і своїх близьких, ну або ж приготувати в якості частування для гостей нескладний у приготуванні, але зате напрочуд смачний і дуже-дуже апетитний десерт з цієї чудової і багатьма улюбленої ягоди! Для того, щоб приготувати цей смачний полуничний десерт вам знадобляться такі складові: половина кілограма свіжої полуниці, п'ять курячих яєць, 300 грамів цукрового піску, ванільний цукор або ванілін за смаком, 400 мілілітрів вершків середньої жирності, одна столова ложка картопляного крохмалю, 500 г нежирного сиру, 10 г желатину, одна їдальня ложка оцту, приблизно півтори чайних ложки солі, а також лимонна кислота (невелика щіпка) і свіжа м'ята для прикраси готового страви.
Для початку ємність, в якій будуть збиватися яєчні білки, слід протерти зсередини сумішшю їдальні ложки оцту і чайної ложки солі. Далі яєчні білки потрібно збивати на малій швидкості міксера до утворення піни, а потім додати лимонну кислоту, збільшити швидкість і збивати, поступово додаючи цукровий пісок, до міцної стійкої піни. Отриману масу викласти за допомогою кондитерського мішка у застелену пергаментом роз'ємну форму і відправити в трохи розігріту духовку - випікати корж протягом години при 80 градусах, після чого безе має також охолонути прямо в духовій печі. Желатин замочіть в столових ложках води, після чого змішати з 50 мл вершків і нагрівати до повного розчинення. Решта вершки збити з двома столовими ложками цукру і після змішати з желатиновою масою до однорідності. А також кілька штук полуниці розім'яти з невеликою кількістю цукру. На остигнула основу-корж викласти крем зі збитих вершків, центр коржа з безе помістити сир і полити соусом з розім'ятої полуниці. Зверху отриману конструкцію щедро прикрасити половинками свіжої полуниці і оформити листочками м'яти.