Такий чудово смачний має ніжну і приємну консистенцію десерт, як чізкейк є самим улюбленим ласощами для дуже багатьох, причому цілком заслужено, але виявляється цю традиційну солодкість можна готувати по різним варіантам рецепту і тим самим зробити його ще смачніше і цікавіше - наприклад додати до звичного набору необхідних продуктів ще й такий фрукт, а банан. Для приготування бананового чізкейку вам знадобиться: 200 г пісочного печива, 70 г вершкового масла, 30 г волоських горіхів, 150 г цукрового піску, 400 грамів звичайного сиру, 200 грамів сметани, три яйця, шість стиглих бананів, три столові ложки лимонного соку, дві столові ложки желатину і 50 грамів гіркого шоколаду.
Приготування такого чізкейку практично нічим не відрізняється від звичайного, ось тільки десерт доповнюється банановим смаком. Печиво слід подрібнити в крихту, змішати з розтопленим вершковим маслом і з отриманої суміші зробити основу випічки, виклавши її рівним утрамбованим шаром в роз'ємну форму і сформувавши високі бортики. Сир потрібно розтерти зі сметаною, крупно нарізаними горіхами і двома бананами, після чого збити все це міксером, рівномірно викласти на основу і випікати в розігрітій духовці до готовності (можна також готувати чізкейк в мультиварці). Ще три банани необхідно розім'яти в пюре і змішати з соком лимона і попередньо розведеним в невеликій кількості води желатином. Зверху на злегка остиглий чізкейк викласти порізаний кружечками один банан і залити бананове желе. Далі все це щедро посипати тертим гірким шоколадом і прибрати в холодильник до тих пір, поки желе повністю не застигне, після чого десерт можна подавати до столу.