Поки сезон дозрівання полуниці ще не закінчився і цю смачну річну ягоду ще цілком можна придбати на ринках і в супермаркетах потрібно встигнути насолодитися її чудовим смаком сповна, ну а якщо полуниця в звичайному свіжому вигляді вам вже трохи приїлася, то в цьому випадку рекомендується приготувати з неї яку-небудь апетитну випічку, наприклад, обсыпной полуничний пиріг пропонований в даному рецепті. Інгредієнти, які вам потрібні для того, щоб спекти такий пиріг: для тіста - 250 грамів борошна, одна чайна ложка пекарського порошку, одне куряче яйце, 125 г вершкового масла, 60 грамів цукру, а також ванільний цукор і лимонна цедра; для начинки - 750 грамів полуниці, 130 грамів цукру, один пакетик ванільного цукру (за бажанням), 75 грамів вершкового масла і 150 грамів борошна.
Для приготування тіста борошно слід розтерти з прохолодним вершковим маслом до стану крихти, після чого додати пекарський порошок, цукор, ванільний цукор і подрібнену цедру лимона, а також збите до однорідності яйце. Тісто потрібно скатати в кулю, обернути харчовою плівкою і поставити в холодильник приблизно на годину. Далі тісто треба розкачати у формі листа (який попередньо потрібно змастити жиром), наколоти місцями отриманий корж виделкою і випікати в гарячій духовці близько 10 хвилин. Після цього на ще гарячий корж викласти добре вимиту і розрізані на половинки полуниці, а зверху на ягоди рівним шаром розкласти обсипання приготовану з суміші холодного масла, борошна, цукру ванільного цукру, після чого повернути лист з пирогом назад в духовку і випікати ще хвилин 50. Дати готового пирога повністю охолонути і тільки потім нарізати і подавати до столу.