Главная » Статьи » Рецепти

Мафіни з яблуками і бананом
Для мафінів краще брати борошно з висівками - буде не так калорійно і корисніше. Якщо такої немає, то можна змішати звичайну пшеничне борошно і подрібнені висівки (на неповний склянку борошна буде достатньо половини столової ложки висівок).

Що нам знадобиться з продуктів:

Неповний склянку борошна з висівками
Два яйця
Три столові ложки молока (або вершків)
Дві столових ложки рослинного масла
Дві столові ложки цукру
Чайна ложка лимонної цедри (за бажанням)
Ванільний цукор
Пів чайної ложки кориці
Одне яблуко
Один банан
10 штук чорносливу
Чайна ложка розпушувача
Щіпка солі

Щоб мафіни вийшли пишними і м'якими, потрібно окремо готувати суху суміш і рідку, і потім швидко змішати їх. Тісто вимішувати ложкою, міксер в цьому випадку не потрібен.
Дрібно ріжемо чорнослив, яблуко тремо на тертці, банан розминаємо виделкою.
Змішуємо просіяне борошно з ванільним цукром, розпушувачем, корицею, лимонною цедрою і сіллю. В іншому посуді збиваємо виделкою яйця з цукром, вливаємо олію і молоко, додаємо терті яблука і бананове пюре. З'єднуємо цю суміш з борошняної сумішшю, додаємо чорнослив, швидко замішуємо тісто.
Формочки змащуємо маслом, заповнюємо на 2/3 від обсягу, ставимо в духовку з середнім вогнем. Випікаються мафіни 15-20 хвилин.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: Борошно, мафіни
Як зробити запечена з часником хліб?
Телятина, фарширований картоплею і цибулею
Ароматне масло з травами і паприкою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: