Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати апельсиновий кекс з сухофруктами?
Сухофрукти беремо будь-які, які є. Дуже вдалим виходить поєднання з сушеної журавлиною або вишнею, з родзинками. Апельсинову цедру додайте за бажанням, якщо не любите її у випічці, то виключіть. Що знадобиться для приготування Склянку цукру 250 грам борошна Пакетик сухого ванільного пудингу Половина склянки свіжовичавленого апельсинового соку Цедра одного апельсина Чайна ложка коньяку або лікеру 100 мл рослинного масла Півтори чайних ложки розпушувача Два яйця 2/3 склянки сметани Сухофрукти Приготування Змішуємо яйця з маслом, злегка збиваємо і додаємо сметану. Ще раз збиваємо суміш. Додаємо цукор, швидкість міксера збільшуємо і продовжуємо збивати поки цукор не почне розчинятися. По часу - хвилинки три - чотири. Потім додаємо терту цедру і вливаємо сік. Борошно змішуємо з пудингом і розпушувачем і поступово підсипаємо в рідку суміш. Відразу ж розмішуємо, розбиваємо всі грудочки. В останню чергу кладемо в тісто сухофрукти, розмішуємо ложкою щоб не пошкодити їх. Тісто виливаємо у змащену маслом форму і ставимо кекс в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо приблизно півгодини - хвилин сорок. Для надійності перевіряємо готовність випічки дерев'яною шпажкою - виходить з кексу сухий - випічку можна діставати. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |