Ох, люблю я все "ледаче".)) Ось хочу запропонувати вам, дівчатка, дуже доступний і простий рецепт лінивих голубців. Ні чого не треба загортати, окремо обсмажують, страва готується швидко і без всякої мороки.Потребуется капуста свіжа, помідор п'ять штук (найбільші), близько пів склянки рису (сирої), пів кіло фаршу м'ясного, цибулина, часник за смаком, два яйця і сіль, плюс склянку води.
Як готувати: нашаткувати капусту необхідно, на це кількість продуктів йде пів качана невеликий капустины; потім треба змішати фарш з капустою, з сирим рисом з дрібно нарізаним цибулею. Плюс сюди ж вбити яйця, додати сіль, перець, спеції. Часник (приблизно три зубки) через прес тиснемо і до фаршу так само додаємо. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо дрібно і змішуємо з склянкою води, проварюємо масу хвилин п'ять.
Тепер з цієї маси треба зліпити невеликі кульки, в жаростійку форму їх скласти і томатною масою залити зверху трохи присолити. Готувати в духовці не менше п'ятдесяти хвилин, темп. +180. Потім можна додати сметанки і запікати ще хвилин п'ять, вийде смачна і апетитна скориночка.
|