Просто приголомшливо смачний, дуже корисний і напрочуд простий по приготуванню і складу десерт, приготований за пропонованим рецептом найбільше подобається дітям, тому дане ласощі рекомендується готувати в якості частування для будь-яких дитячих свят - яблука в карамелі на паличці будуть сприйняті маленькими гостями на ура! Ну а для того, щоб приготувати таке просте і разом з цим незвичайне частування вам будуть потрібні наступні інгредієнти: шість стиглих солодких яблук середніх розмірів, один стакан цукрового піску, половина склянки густих жирних вершків, чверть склянки води, невелика щіпка солі (краще морської), ванільний цукор за смаком, шість дерев'яних паличок, ну і що-небудь для обсипання десерту - підійдуть будь-які подрібнені горішки, кокосова стружка, подрібнене печиво, подрібнений шоколад або щось інше.
В каструлю або сотейник з товстим дном влити воду, додати цукор, а потім довести суміш до кипіння і продовжувати варити на маленькому вогні до загусання і придбання масою коричневого відтінку. Далі сироп слід прибрати з вогню, акуратно влити туди вершки, додати дрібку солі, добре перемішати і дати масі трохи охолонути. Тим часом ретельно вимиті і повністю витерті яблука потрібно нанизувати на палички. Після цього опустити кожне яблуко на пару-трійку хвилин встигла трохи охолонути карамель, ну і вмочити в бажану вами обсипання. Підготовлені таким чином яблука на паличках необхідно злегка охолодити і подавати до столу.