Главная » Статьи » Рецепти

Варення з чорноплідної горобини (рецепт)
Чорноплідну горобину в сирому (свіжому вигляді) мало хто любить, ця ягода дуже терпка і трохи нудотно на смак. Зате варення з аронії (так називається чорноплідна горобина) виходить дуже смачне.
Інгредієнти: ягоди чорноплідної горобини в обсязі один кілограм, пів кілограма цукру, грамів двісті фільтрованої води, один лимон (від лимона нам знадобиться цедра і лимонного соку п'ятдесят грам).
З лимона треба зняти цедру одного довгою смужкою, воду змішати з цукром і соком лимона, вкласти цедру. Варимо сироп хвилин п'ять. Ягоди промиваємо і сушимо, сиропом заливаємо, даємо постояти ягід в сиропі годин шість - сім.
Через це час варення треба проварити хвилин двадцять, потім смужку цедри можна вийняти, а саме варення по банках стерилізованим розкласти.
У процесі варіння варення з аронії можна будь-ягідний влити лікер, а цедру, до речі, можна натерти на тертці і дрібно залишити варення. Зберігати таке варення можна в коморі, це якщо ви будете влаштовувати металевими кришками банки. Якщо зберігати в холодильнику, то можна пластмасовою кришкою закупорювати.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: варення, лимона
Як приготувати борщ холодний по-Литовськи?
Як приготувати оселедець по-голландськи?
Як готується салат "Подарунок"?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: