Домашні сирки в шоколадній глазурі ні в яке порівняння не йдуть з тим продуктом, який продається під такою назвою в магазині. Все свіже і натуральне, ніякої хімії, консервантів, і виходить набагато смачніше і дешевше. І звичайно корисніше. Сирки я роблю тільки з хорошого базарного сиру.
На кілограм сиру потрібно двісті грам жирної сметани (можна менше, дивіться за творогу), цукор за смаком і пара жмень родзинок. Родзинки обов'язково промити і розпарити на водяній бані, щоб він був м'який - так смачніше. Обсушити і змішати з сиром. Дуже солодкими сирки не робіть, смак сиру повинен відчуватися. Готову сиркову масу поставте ненадовго в холодильник - тоді буде легше зробити сирки. Коли сир охолоне, мокрими руками зробіть сирки овальної або круглої форми, викладіть на плоске блюдо і знову поставте в холодильник.
Для глазурі змішайте півсклянки цукру і три столові ложки какао, додайте 150 грам сметани і поставте на дуже слабкий вогонь. Доведіть до кипіння, зачекайте поки розчиниться цукор, додайте половину пачки вершкового масла і трохи уварите глазур. Дайте трохи охолонути і полийте сирки. Вони будуть ще смачніше, якщо постоять хоча б годину в холодильнику.