Такі чудово смачні і дуже ошатні шоколадно-ванільні кексики можна приготувати як в якості простого частування до чаю, так і для святкового застілля влаштованого з будь-якого відповідного приводу, ну а крім того, що така випічка має універсальне застосування, у неї є і ще одна важлива перевага - такі кексики готуються на диво легко і швидко! Щоб спекти шоколадно-ванільні кекси з пропонованого в даній статті рецепту вам знадобиться: 300 г пшеничного борошна, одна чайна ложка пекарського порошку, чотири яйця, 200 грамів цукрового порошку, одна пачка вершкового масла, а також одна столова ложка какао-порошку і половинка чайної ложки ванільного цукру (або щіпка ваніліну).
Яйця слід змішати з цукром і ванільним цукром, а потім збивати на максимальній швидкості міксера протягом 10 хвилин. Далі до отриманої суміші потрібно додати розтоплене вершкове масло і знову трохи збити, зменшивши швидкість до мінімуму, а після додати попередньо просіяне борошно і пекарський порошок і ретельно, але обережно, перемішати. Тісто потрібно розділити на дві однакові частини, в одну з них додати порошок какао, ну і викладати в маленькі формочки для кексів потроху тісто і одного, й іншого виду (біле і коричневе тісто повинні з'єднатися). Випікаються такі кексики приблизно 15-20 хвилин при температурі духовки до 180 градусів, ну а готову випічку можна прикрасити за бажанням шоколадною глазур'ю або чим-небудь іншим.