Главная » Статьи » Рецепти

Дуже смачна яблучна шарлотка
Можливо, хтось готує яблучну шарлотку по-іншому, але я дуже рекомендую спробувати і мій рецепт. Дуже смачна виходить шарлотка! Ми «змітаємо» її, не встигнувши моргнути.

Яблучна шарлотка

Вам знадобляться:

Яблука – 1 кг
Борошно – 275 г
Яйця – 7 шт.
Цукор – 125 р
Розпушувач – 1 ч.л.
Масло вершкове – 125 р
Сіль – щіпка
Лікер апельсиновий – 4 ст.л.
Сік лимонний – 4 ст.л.

Спосіб приготування:

Змішайте в одній мисці 200 г борошна, ½ ч.л. розпушувача, 50 г цукру і сіль. Додайте сюди 1 яйце і нарізане стружкою масло. Перетріть всі інгредієнти в крихту, поступово вимішуючи її в одну загальну масу. Готове тісто скачайте в кулю, покладіть в пакет і приберіть в холодильник, нехай вона відпочине 30-40 хвилин.

Після закінчення цього часу, дістаньте тісто і розкачайте його з розрахунку, що воно має повністю покривати дно форми, в якій ви будете випікати шарлотку, плюс високі бортики. Укладіть пласт в змащену маслом форму і наколіть його виделкою. Після цього треба знову прибрати тісто в холодильник.

За цей час, помийте і наріжте яблука невеликими скибочками, видаливши у них все насіння. Залийте підготовлені яблука половиною апельсинового лікеру і лимонним соком.

Відокремте жовтки від білків, збийте їх (жовтки) з 2 ст.л. теплої кип'яченої води. Потім, додайте в них залишки лікеру (2 ст.л.), борошно (75 г) і розпушувач (1/2 ч.л.).

потрібно збити Білки в густу піну разом з 75 г цукру.

Коли будуть готові обидві яєчні маси, потрібно дуже акуратно з'єднати їх в одне ціле, і ½ частину отриманої маси викласти на тісто у формі. Далі викладіть рівним шаром яблука, які зверху потрібно залити залишилася яєчною масою.

Після цієї роботи поставте шарлотку випікатися в розігріту до 180 г духовку на 50-60 хвилин. Шарлотка повинна піднятися і зарум'яниться. Перед подачею потрібно трохи остудити яблучну шарлотку.
Категория: Рецепти |
| Теги: Яблука
Як приготувати знамениті татарські пиріжки?
Як приготувати халву з волоських горіхів
Як готувати салат з оселедцем "Відпад"?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: