Список необхідних інгредієнтів: дві склянки кришеною пісочного печива або крекеру, половина склянки мелених волоських горіхів, 150 грамів вершкового масла, чотири яйця, півтори склянки цукрового піску, 600 грамів сиру, 250 мл вершків (10-20 %), склянку 10-відсоткової сметани або йогурту, три столові ложки крохмалю, сироп, м'ята, ягоди. Основи Для чізкейку потрібно змішати крихти печива, половину склянки цукру, горіхи і розтоплене вершкове масло в блендері або ж з допомогою міксера. Залити масу у форму для випічки, попередньо застелену папером для випікання і поставити в холодильник на півгодини. Відокремити яєчні білки від жовтків. Білки збити міксером в густу піну, додати склянку цукру і продовжити збивати, поки цукор не розчиниться. В окремій посудині ретельно змішати сир, яєчні жовтки, вершки і сметану (йогурт). Додати крохмаль і збиті з цукром білки, потім залити у форму з охолодженої основою і випікати при температурі 180 градусів близько години, не відкриваю духовку. Після цього залишити чізкейк в вимкненій духовці ще на годину, а потім охолодити його в холодильнику. Перед подачею прикрасити ягодами, сиропом і гілочками м'яти.
|