Пропонована в даному рецепті солодка випічка приємно вражає поєднанням найкращих для будь-якого десерту якостей: ніжне, здатне прямо-таки танути в роті пісочне тісто і дивно смачна начинка, яка порадує неповторним поєднанням смаків - ніжного сирного та насиченого смаку шоколаду. А щоб приготувати цей чудовий пиріг вам знадобиться наступне: для тіста - дві склянки пшеничного борошна, половинка чайної ложки харчової соди, одна пачка вершкового масла (замороженого), дві третини склянки цукрового піску; для начинки - два яйця, 400 г жирного сиру, шоколад (70-100 грамів), одна-дві чайних ложки крохмалю, ну і приблизно одна склянка цукру.
Масло необхідно заздалегідь поставити в морозилку, а потім натерти на крупній тертці, додати до нього цукор, а також просіяне борошно змішане з содою, після чого розтерти до стану великої крихти. Сир розім'яти виделкою (при необхідності його потрібно попередньо протерти), змішати з яйцями, цукром і невеликими скибочками шоколаду. Також при бажання в начинку можна додати ванільний цукор, а якщо суміш буде занадто рідкою, то додати вказану кількість крохмалю. У застелену пергаментом форму для випічки викласти половину тіста-крихти, зверху на нього покласти сирно-шоколадну начинку і накрити рештою тестом. Форму поставити в розігріту до 220 градусів духову піч і випікати близько 35-40 хвилин. Готову випічку остудити і прибрати в холодильник на кілька годин.