У літній час пора ягід наступає і проходить досить швидко. Щоб була можливість ласувати корисними ягодами і в холодну пору року, їх можна заморозити. Це найкращий спосіб зберігання, при правильній заморожуванні ягоди збережуть майже всі вітаміни. Щоб правильно заморозити ягоди, необхідно попередньо перебрати їх і промити в проточній воді. Не вибирайте недоспелые або перезрілі плоди, плоди з ушкодженнями і ураження шкідниками. Для заморозки підійдуть тільки міцні і стиглі ягоди без плодоніжок і листочків. Це може бути полуниця, малина, смородина, вишня, суниця, чорниця, журавлина і багато другие.После промивання ягоди ретельно висушіть. Для цього рекомендується використовувати аркуш паперу або рушник, розкладаючи ягоди в один шар.
Далі на невеликій тарілці або обробній дошці укладається перша партія і відправляється в морозилку. Тільки після повного промерзання їх можна пересипати в пакет на певні порції і герметично зав'язати. В іншому випадку ягоди вберуть в себе різні запахи (зелень, риба, м'ясо), що істотно погіршить смакові характеристики. Не рекомендується складати в одну ємність ягоди різних видів (як виняток тільки різновиди смородини).