Главная » Статьи » Рецепти |
Печиво з фруктовим макухою
Коли після приготування соку залишається макуха, не викидайте його. З цього здавалося б вже марного продукту можна приготувати смачне печиво, а якщо корж зробити товстіший, то вийде пиріг. 200 грам макухи (яблучного, яблуко + морква, яблуко + гарбуз, цитрусовий) Два яйця Склянку борошна (якщо макуха соковитий - майже пюре, борошна знадобиться більше) 150 грам цукру 150 мл рослинного масла Горіхи, родзинки (за бажанням) Чайна ложка розпушувача Яйця добре збити з цукром, тонкою цівкою влити масло і збивати ще хвилин п'ять. Маса стане повітряної і однорідною. Поступово підсипати борошно, спочатку вимішувати міксером, потім - ложкою. Додати розпушувач, покласти макуха, рубані горіхи, розпарений ізюм. Все розмішати, щоб рівномірно розподілити по тесту горіхи та інші добавки. Сковорідку або форму для випічки змастити маслом, викласти тісто і розрівняти верх. Випікати на середньому вогні до золотистого кольору темного. По часу - приблизно півгодини. Нарізати печиво ще гарячим. Кількість борошна залежить від консистенції макухи. У мене соковижималка видає майже сухий макуха, злегка вологим, тому склянки борошна цілком вистачає. Якщо макуха виходить мокрий, то борошна додайте більше. За консистенцією тісто має вийти густіше, ніж на оладки, його потрібно викладати у форму ложкою і потім мокрою рукою розрівняти по денця. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 2 | |
|
|
|
Всего комментариев: 1 | ||
| ||