На смак такий, здавалося б, простий за складом і ще більш простий у приготуванні пиріг виходить просто незрівнянним - навряд чи хто-небудь з спробували цю чудову домашню випічку до чаю залишиться до неї байдужим, а багато хто навіть попросять добавки, тому надовго цих ласощів не вистачить і доведеться готувати другу порцію кокосового пирога... Необхідні для приготування пирога складові: для тіста - одне куряче яйце, три чверті склянки цукрового піску, один стакан кефіру (можна також використовувати кисле молоко або кисле молоко), півтори склянки борошна, 10 г пекарського порошку; для начинки - 100 г кокосової стружки, три чверті склянки цукру і один пакетик ванільного цукру, ну і ще один стакан вершків 20-відсоткової жирності.
Всі зазначені інгредієнти для приготування тіста (яйце, цукор, борошно, кефір і пекарський порошок) необхідно змішати до утворення однорідної досить рідкого тіста, яке потім слід викласти у змащену форму. Далі потрібно змішати кокосову стружку з цукром і ванільним цукром, після чого рівномірно розкласти цю суміш для начинки по всій поверхні тіста, ну а потім відправити форму разом з вмістом в розігріту до приблизно 190-200 градусів і випікати приблизно півгодини. У разі, якщо кокосова стружка почне зверху підгоряти, пиріг треба буде прикрити фольгою. Ну а готовий кокосовий пиріг поки він ще гарячий необхідно полити вершками, причому так, щоб випічка рівномірно ними просочилася.