Главная » Статьи » Рецепти

20 кращих салатів для свята
Салати - це одна з найбільш улюблених закусок. На святковому столі обов'язково має бути кілька салатів - це і традиційні для наших країв "Олів'є", "Оселедець під шубою", "Цезар", так і салати, приготовані за новим рецептом. Укаждой господині є свої рецепти самих улюблених рецептів, але іноді хочеться різноманітності, хочеться приготувати щось нове. У цій статті для Вас підібрані 20 кращих рецептів святкових салатів.
1.Салат «Святковий»
Легкий салат з оригінальним смаком. Підійде як для дорослих, так і для дітей.
Інгредієнти:  куряча грудка – 500 р, яйця – 5 шт., яблуко – 1 шт. огірки свіжі – 2-3 шт., майонез, помідори – 1 шт.
– зелень.
Приготування: Курячу грудку і яйця відварити і остудити. Огірки і яблуко очистити від шкірки.
З яблука вирізати серцевину. Відварену грудинку розділити руками на волокна. Яблуко, огірки нарізати соломкою. Яйця нарізати не дуже крупно. Всі інгредієнти перемішати, заправити салат майонезом. Додати сіль за смаком. Помідор нарізати кружечками.
Салат викласти на плоску тарілку гіркою. Прикрасити помідором і зеленню.

2. салат «Оселедець під шубою»
«Оселедець під шубою» - це класичний салат, який і в наші дні не втратив своєї популярності і залишається одним із улюблених страв.
Інгредієнти: оселедець слабосолона – 2 шт., картопля 3шт., морква 3шт, буряк – 2 шт, цибуля – 1шт.
Приготування: Оселедець обробити на філе і нарізати невеликими шматочками. Картопля, морква і буряк вимити й відварити в мундирі до готовності. Дати охолонути. Всі овочі і яблуко очистити і натерти окремо на крупній тертці, цибулю подрібнити. Яйце зварити круто і натерти на дрібній тертці.
На велике блюдо викласти половину картоплі, потім – шар оселедця і цибулі, змастити майонезом. Далі викласти шар моркви, половину буряків, яйця. Кожен шар злегка посолити і просочити майонезом. Останнім шаром викласти залишився картоплю, яблука. Зверху і з боків покласти решту буряк. Розрівняти поверхню, змастити майонезом і поставити в холодильник на 2–3 ч.

3.Салат «Білковий»
Смачний і поживний салат для святкового застілля.
Інгредієнти:  філе індички (1 грудка), болгарський перець -1 шт., яйця – 5шт., сир – 200 гр., зелений лук, майонез або оливкове масло.
Приготування:  Відварне м'ясо індички розділити на волокна. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати соломкою. Нарізати яйця і цибулю. Сир натерти на крупній тертці. Всі інгредієнти перемішати, додати сіль . Заправити салат майонезом або оливковою олією за смаком.

4.Салат «Креветка»
Цей салат готується просто і швидко, а виходить красивим і апетитним.
Інгредієнти: заморожені креветки – 500 г, листя салату, білий батон, 2 яйця, майонез, вершкове масло.
Приготування: Відварюємо креветки і яйця, очищаємо їх. Батон нарізати кубиками і обсмажити на вершковому олії. Нарізати яйця, листя салату. Всі інгредієнти перемішати. Додати сіль і майонез.
5.Салат «Ізабелла»Цей листковий салат смачний і ситний, прекрасно підійде до будь-якого свята.
Інгредієнти: копчена куряча грудка -1 шт., гриби – 250гр., лук – 1 шт., яйця – 4 шт., солоні огірки, морква по-корейськи.
Приготування:  Гриби і цибулю дрібно нарізати і обсмажити на рослинному маслі. Грудки розділити на волокна. Яйця і огірки нарізати дрібно. Викладаємо салат на плоску тарілку шарами і кожен шар промазуємо майонезом: 1) копчена грудка; 2) гриби і цибулю; 3) яйця; 4) солоні огірки; 5) корейська морквина. Для прикраси салату використовується чорний виноград і гілочка кропу.

6.Салат «Часточка апельсина»
Цей салат виглядає дуже ефектно і прикрасить Ваш святковий стіл.
Інгредієнти:  морква – 2 шт., яйця курячі – 4 шт. цибуля ріпчаста – 1 шт, куряче філе – 300гр, печериці мариновані – 200 гр, сир – 150 гр, часник – 3 зубчики, майонез
Приготування:  Одну моркву зварити, натерти на дрібній тертці і залишити для прикраси.
Іншу моркву натерти на крупній тертці, злегка обсмажити разом з дрібно нарізаною цибулею.
Яйця і курячу грудку зварити. Курячу грудку розібрати на волокна, яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки і білки натерти на крупній тертці. Печериці нарізати дрібно. Сир натерти на крупній тертці і змішати з подрібненим часником.
Викладаємо салат шарами на плоску тарілку і кожен шар промазуємо майонезом:
1) смажена морква з цибулею.
2) куряча грудка
3) печериці
4) сир з часником
5) жовтки, змастити майонезом.
6) білки (частину залишити для прикраси)
7) викласти відварену моркву.
З відкладеного білка сформувати апельсинові «прожилки».

7. Салат «Італійський»
Цей салат готується досить просто, він ситний і смачний.
Інгредієнти: сир -200 гр., шинка 200 гр., перець болгарський жовтий - 1 шт. помідори -1 шт., тальятелле (макарони - локшина) 200 гр., маслини 30 гр., майонез, зелень.
Приготування:  Відварити пасту. Нарізати сир, шинку і перець соломкою. Нарізати помідори невеликими скибочками. Всі інгредієнти перемішати, заправити салат майонезом і прикрасити зеленню і оливками.

8. Салат «Кавунова часточка»
Цей незвичайний салат буде прикрасою будь-якого столу і обов'язково приверне увагу Ваших гостей.
Інгредієнти: відварене куряче філе – 300 г, твердий сир – 200 г, маслини без кісточки – 100 гр, огірок – 2 шт. помідори – 3 шт., майонез.
Приготування: Відварене куряче філе дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці. Маслини нарізати кружечками. Все перемішати, заправити майонезом. Трохи сиру і маслин залишити на прикрасу. Викладаємо салат на плоску тарілку у вигляді часточки кавуна. Огірок очистити від серцевини з насінням і натираємо на тертці. З помідора також прибираємо м'яку серцевину, решту нарізаємо невеликими кубиками. Маслина розрізати вздовж на 4 частини. Викладаємо помідори на наш салат. Далі створюємо світлу смужку з тертого сиру, і потім огіркову смужку, схожу на шкірку кавуна. Маслини будуть замінювати кавунові насіння.

9. Салат «5 зірок»
Святковий салат з оригінальним смаком не залишиться непоміченим на Вашому столі.
Інгредієнти: Куряче філе – 400гр., листя салату, яблуко – 1 шт., фісташки – 30 гр., ківі – 1-2 шт., полуниця – 200 гр, сир – 150 гр.
Приготування: Салат подається порційно в невеликих салатниках. На дно салатника викладаємо листя салату, потім відварне куряче філе, нарізане кубиками. Посолити, промазати майонезом. Далі викладаємо нарізане кубиками яблуко. Потім очищені фісташки. Ківі нарізати півколами і викласти зверху. Прикрасити полуницею, розрізаної уздовж на 4 частини. Зверху посипаємо тертим сиром.

10. Салат «Олів'є»
Це класичний рецепт, улюблений багатьма салат, який особливо популярний на Новорічному столі.
Інгредієнти:  варена ковбаса – 300 гр, картопля – 4 шт., морква – 1 шт., яйця – 4 шт. цибуля ріпчаста – 1 шт. огірки солоні – 4 шт, горошок зелений – 200 гр., майонез.
Приготування: Морква, картопля і яйця відварити. Потім їх очистити і нарізати невеликими кубиками. Солоні огірки і ковбасу також нарізати дрібно. Всі інгредієнти перемішати, додати сіль, майонез.

11.Салат «Курячий»
Цей салат готується легко і швидко, він смачний і ситний. Прекрасно підійде для свята.
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт., морква – 2-3 шт., сир -200 гр., майонез.
Приготування: Курячу грудку відварити. Моркву очистити і натерти на дрібній тертці. Сир також натерти на дрібній тертці. Грудки розділити на волокна. Салат викладаємо в салатник шарами: перший шар – курка, потім сир, верхній шар – морква. Кожен шар змастити майонезом. Прикрасити зеленню.

12. Салат «Апетитний»
Це ситний салат з насиченим смаком. Готується досить легко і просто.
Інгредієнти: яйця – 3 шт., печериці – 4 шт., варена ковбаса – 150 гр., солоні огірки – 2 шт., майонез.
Приготування: Яйця відварити. Печериці, огірки, яйця і ковбасу нарізати невеликими кубиками. Все перемішати, додати сіль і майонез. Прикрасити зеленню.
13. Салат з ананасом
Цей салат гарний на вигляд і приємний на смак. Гості обов'язково оцінять його.
Інгредієнти: салат «Айсберг», куряча грудка – 2 шт, болгарський перець – 1 шт., 5 кілець консервованого ананаса, брусниця – 1 жменя. Для соусу: олія виноградних кісточок – 4ст.л., сік лимона – 1,5ст.л., гірчиця – 1 ст.л., цукор -1,5 ст.л., щіпка солі.
Приготування: Готуємо соус, для цього потрібно перемішати всі інгредієнти для соусу. Готуємо салат. Куряче філе нарізати шматочками і обсмажити на олії. Листя салату «Айсберг» нарвати на невеликі шматочки. Ананас і перець нарізати кубиками. Викласти листя салату на тарілку. На них викласти курку. Полити соусом. Потім викладаємо перець, а після - ананас. Прикрашаємо салат ягодами брусниці.

14. Салат «Крабовий»
Цей ситний і смачний салат урізноманітнює святковий стіл.
Інгредієнти: крабові палички – 300 гр, квасоля біла консервована – 1 банку, яйця – 4шт., перець червоний -0,5шт., перець жовтий -0,5 шт., майонез, зелень.
Приготування:  Яйця відварити і нарізати кубиками. Перець нарізати соломкою. Крабові палички нарізати кубиками. Перемішати всі інгредієнти, додати сіль, заправити салат майонезом.

15. Салат «Мімоза»
Цей салат популярний вже багато років, він має яскравий і ніжний смак.
Інгредієнти: Консервована горбуша – 1 банку, яйця – 4 шт., сир – 100 гр., лук – 1 шт., майонез.
Приготування: Яйця відварити, розділити на білки і жовтки. Натерти їх на дрібній тертці. Сир також натерти на дрібній тертці. Горбушу розім'яти виделкою. Цибулю нашаткувати. Салат викладаємо шарами: білки, сир, горбуша, майонез, цибуля, горбуша, майонез, жовтки.

16. Салат «Соняшник»
Незвичайний салат з гарним оформленням.
Інгредієнти: куряче філе – 250гр, печериці – 200 гр, чіпси, яйця – 3шт., сир – 100 гр, майонез, маслини без кісточок – 1 банку.
Приготування:Куряче філе відварити. Яйця зварити круто і натерти на тертці. Печериці нарізати дрібно і обсмажити в олії. Сир натерти на тертці. На плоске блюдо викладаємо салат шарами: нарізане куряче філе, печериці, яйця, сир. Кожен шар промазати майонезом. З салату формуємо середину соняшника. Чіпси будуть виконувати роль листочків, їх викладаємо з краю, по колу. Прикрашаємо салат оливками по всій поверхні салату.

17. Салат в тарталетках
Це смачний і ситний салат, яким зручно перекусити – адже він подається порційно в тарталетках.
Інгредієнти: тунець – 1 банка яйце – 2 шт., огірок солоний – 1 шт., листя салату, кріп, зелена цибуля, тарталетки, майонез.
Приготування: Тунець очистити від кісток, подрібнити виделкою. Яйця зварити, нарізати дрібно. Огірок також нарізати дрібно. Все перемішати, додати зелень і майонез. У кожну тарталетку покласти листочок зеленого салату, на нього викласти приготований салат.

18. Салат в лаваші
Зручна закуска на святковому столі. Незвичайне оформлення салату сподобається Вашим гостям.
Інгредієнти: Лаваш, крабове м'ясо – 250гр., кукурудза – 1 банка яйце – 2 шт. зелень (цибуля, кріп, салат), майонез, плавлений сир.
Приготування: Яйця відварити, дрібно нарізати. Огірок , крабове м'ясо, зелень також дрібно нарізати. Все перемішати, додати майонез. Викласти салат на лист лаваша. Обережно сформувати рулет. Краї промазати плавленим сиром, щоб рулет не розкривався. Розрізати рулет на шматочки по 2-3 див.

19. Салат «Цезар»
Це популярний салат з оригінальним смаком.
Інгредієнти: зелений салат, батон, часник, куряча грудка, помідори черрі, оливкова олія – 100гр, сік лимона, сир пармезан.
Приготування: Хліб нарізати кубиками і запекти сухарики в духовці. Сухарики натерти часником. Грудку відварити, нарізати кубиками. На тарілку викласти листя салату, подрібнені руками. Потім курку, помідори черрі, сухарики. Натерти сир на тертці, посипати салат сиром. Салат заправити оливковою олією, додати сік лимона за смаком.

20. Фруктовий салат
Цей салат має приємний, ніжний смак, він внесе різноманітність у Ваш святковий стіл.
Інгредієнти: абрикоси – 500 гр., полуниця – 250 гр, смородина – 200гр, ківі – 4шт., кукурудзяні пластівці – 50гр, цукор – 50гр, сік лимона – 2ст.л., шампанське – 100гр.
Приготування: Абрикоси нарізати по вздовж на 4 частини.
Цукор розчинити в лимонному соці, варити на слабкому вогні 5-7 хвилин. Додати шампанське, додати вогонь, довести до кипіння. Покласти в суміш абрикоси, варити 1 хвилину. Полуницю нарізати навпіл, ківі — на 8 частей.На тарілку покласти смородину, полуницю, ківі і абрикоси. Додати пластівці і полити отриманим сиропом. Щоб святковий стіл виглядав повним і було досить закусок, приготуйте 3-4 варіанти салатів. Приділіть увагу не тільки готування, але також і прикрашання страв. Адже саме такі дрібниці і створюють особливе відчуття святкового столу!
Категория: Рецепти |
| Теги: салат
Як приготувати апетитні картопляні кнедлі?
Пиріг "Зелень із сиром"
Як приготувати незвичайні котлети з курятини і овочів?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: