Смачні, дуже ніжні, пишні та повітряні пончики люблять практично всі, ну а якщо дане ласощі приготувати в домашніх умовах, та ще й з додаванням ароматних добавок (кориці і мускатного горіха), ну а готові пончики покрити смачної вершковою глазур'ю, то така випічка нікого не залишить байдужим і розійдеться на ура, після чого всі встигли поласувати пончиками попросять добавки! Інгредієнти: півтори склянки борошна, дві чайних ложки розпушувача, пів склянки молока, шість столових ложок вершкового масла, одне яйце, пів склянки цукру і п'ять столових ложок коричневого цукру, дві чайних ложки кориці, одна чайна ложка крохмалю, по чверті чайної ложки солі і меленого мускатного горіха, трохи ваніліну, ну і ще дві столові ложки вершкового сиру, чверть склянки цукрової пудри, половина чайної ложки ваніліну та столових ложки рубаних волоських горіхів для глазурі.
В маленькій каструльці потрібно розтопити масло, чотири столові ложки перекласти у велику миску, а до решти додати приблизно п'ять столових ложок молока, коричневий цукор, корицю, крохмаль і ванілін, все це перемішати, довести до кипіння і розкласти на дно змащених маслом формочок для маленьких пампушків. До залишився розтопленого вершкового масла додати решту молока, яйце і цукор, збити отриману суміш і поступово додати до неї просіяне борошно, а також сіль і мускатний горіх. Готове тісто розкласти у формочки і відправити випікатися в гарячій духовці протягом 10 хвилин. Вершковий сир, цукрову пудру і ванілін необхідно змішати до однорідності і отриманою сумішшю покрити готові і встигли охолонути пончики, при цьому посипавши їх також рубаними горіхами.
|